1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. I. Kıbrıs Psikanaliz Günleri Girne'de Başladı

I. Kıbrıs Psikanaliz Günleri Girne'de Başladı

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile İstanbul Psikanaliz Derneği işbirliğinde düzenlenen 1’inci Kıbrıs Psikanaliz Günleri Girne’de başladı.

A+A-

Girne’de Dome Otel’de yer alan etkinliğin bugünkü bölümüne Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Zihniye Okray, İstanbul Psikanaliz Derneği Başkanı Ayça Küey ile konuya ilgi duyan psikologlar katıldı. Ayça Küey, Türkiye’deki Psikanaliz çalışmaları hakkında bilgi vererek, psikanalizin kuşaklar boyunca süregelen psikolojik sorunları ve buna bağlı travmaları ele aldığını söyledi.

Küey, Psikanaliz Günlerinin Kuzey Kıbrıs’taki psikanaliz konusunun gelişmesine katkı yapacağına inanç belirtti.

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Zihniye Okray da BRT’ye yaptığı açıklamada, kültür, gelenek gibi temel öğeler kuşaktan kuşağa iletilirken, toplumların yaşadığı büyük sorunlar ve buna bağlı travmaların da kuşaktan kuşağa iletildiğine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Halkının tarihsel süreçte yaşadığı ve maruz kaldığı olayların yaratığı travmaların kuşaktan kuşağa iletildiğini belirten Okray, iki gün sürecek 1’inci Kıbrıs Psikanaliz Günlerinde bu konunun ele alınacağını söyledi.

“Kuşaklar Arası İleti” konulu 1’inci Kıbrıs Psikanaliz Günlerinde bugün “Ergenlik ve Kuşaklar arası İleti” konulu konferans, “Kuşaklar arası İletisizlik Kadın, Erkek, Çocuk”, “Travmanın kuşaklar arası iletisi” konulu iki panel  ve 4 atölye çalışması düzenlendi.

Etkinlik yarın yapılacak atölye çalışmaları ile sona erecek...

Bu haber toplam 5732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.