1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Hipnoz tıbbi amaçlarla birçok branşta kullanılıyor

Hipnoz tıbbi amaçlarla birçok branşta kullanılıyor

Sınav stresi yaşayan çocuklarda bu yöntem sayesinde tedavi ediliyor.Hipnoz, günümüzde tıbbi amaçlarla birçok branşta kullanılıyor.

A+A-

Sınav stresi yaşayan çocuklarda bu yöntem sayesinde tedavi ediliyor.Hipnoz, günümüzde tıbbi amaçlarla birçok branşta kullanılıyor. Hipnozun modern tıbbın bir kolu olduğunu söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Eşref Müezzinoğlu, hipnozun sanılanın aksine bir uyku hali olmadan, istekle elde edilen telkin alabilme seviyesine ulaşma hali olduğunu söyledi.

Hipnozun günümüzde tıbbi amaçlarla birçok branşta kullanıldığına dikkat çeken Müezzinoğlu, "Dünyada hipnozun tıpta en yaygın kullanımı diş hekimliğindedir. Hipnoterapi yapan 100 hekim varsa 40'ı diş hekimidir" dedi. Hipnozu diş hekimlerinden sonra en çok kadın doğum uzmanlarının kullandığını hatırlatan Müezzinoğlu, tıbbi alanda kullanımın giderek yaygınlaştığını belirtti.

SINAV KAYGISINA SON

Hipnozun bir diğer önemli kullanım alanının da "eğitim" olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Bazı öğrenciler sınavda başarıyı yakalayamıyorlar. Heyecanlaınyorlar ve hiçbir şeyi hatırlamıyorlar. Bu sorunu hipnozla ortadan kaldırıyoruz" ifadesini kullandı.

Bugün

Bu haber toplam 4021 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.