1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Gangnam Style İle Danslı Terapi

Gangnam Style İle Danslı Terapi

Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda zihinsel engelli öğrencilerin rehabilitasyonu için haftanın 3 günü dans terapisi uygulanıyor. Öğrenciler, birçok ülkede liste başı olan 'Gangnam Style' şarkısı eşliğinde öğrendikleri figürleri özel günlerde ser

A+A-

Gangnam Style İle Danslı Terapi 

Alanya'nın Oba beldesinde faaliyet gösteren Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda zihinsel engelli öğrencilerin kişisel becerilerinin gelişmesi, sosyalleşmesi ve ritim duygularının artırılması amacıyla dans derslerine başlandı. Okulda eğitim gören 350 öğrenciden 150'si haftanın 3 günü müzik eşliğinde dans dersi alıyor. Dans eğitmeni Tuğba Turlak tarafından verilen derslere katılan öğrenciler, Güney Koreli PSY'nin tüm dünyayı sarsan ve birçok ülkede liste başı olan 'Gangnam Style' şarkısı eşliğinde değişik figürler öğreniyor. Öğrenciler arasından seçilecek dans grubu, öğrendikleri bu figürleri özel günlerde sergileyecek.

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş, özel eğitime muhtaç çocukların en iyi şekilde rehabilitasyona tabi olabilmeleri, sosyal hayata uyum sağlamaları, özgüven gelişimlerini sağlamak ve ritim duygusuyla birlikte var olan engellirini ortadan kaldırmak amacıyla dans terapilerine başladıklarını söyledi. Haftada 3 gün, dansın ve müziğin bir arada olduğu terapi çalışmaları yaptıklarını belirten Özdeş, şöyle devam etti:


"Özel eğitime muhtaç çocuklarda ritim ve müzik duygusu çok gelişmiş durumdadır. Bu duyguyu verimli hale getirmek için bir süredir bu çalışmaları yapıyoruz. Çocuklar öğrendikleri figürleri özel günlerde aileleriyle ve yakınlarıyla paylaşıyor. Buradaki temel amaç gösteri değil, eğitim verildiğinde özel eğitime muhtaç çocukların neler yapabileceğini herkese göstermek. En güzel araç da dans, müzik ve rehabilitasyondur. Hem eğitim veriyoruz hem de çocuklarımız çok güzel eğleniyor."
Bu haber toplam 4387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.