1. HABERLER

  2. SPOR

  3. G.Saray'da büyük temizlik başlıyor!

G.Saray'da büyük temizlik başlıyor!

Riera 3, Elmander 1.8, Ujfalusi de yıllık 2.2 milyo Euro garanti ücret alıyordu. İlk 11'de oynama şansları zora giren bu üçlü TFF'nin 6+0+4 kuralı nedeniyle kendilerine kulüp arayacak.

A+A-

Galatasaray yeni sezonda lejyonerlerini tribünde oturtmamak için operasyon yapacak...

Federasyonun yeni sezonda yabancı oyuncular için uygulayacağı 6+0+4 formülü, üç isme Florya'nın kapılarını kapatacak. Yeni sezonda sarı kırmızılı takımda ilk 11'de forma giyecek olan yabancılar dışında yedek kulübesinin lejyonerlere kapatılması nedeniyle, Riera, Elmander ve Ujfalusi ile yollar ayrılacak.

Böylece Galatasaray'dan yıllık olarak toplam 7 milyon Euro alan üç oyuncu kendilerine kulüp arayacak.

RİERA İÇİN KİRALIK FORMÜLÜ

İLK 11'de oynaması teknik heyet tarafından artık imkansız görülen Elmander ile birlikte sol bek takviyesiyle kadroya giremeyecek olan Riera da bu sezon yaptığı olumlu katkıya rağmen, 3 milyon Euro'luk astronomik ücreti nedeniyle gözden çıkarıldı.

Drogba'nın gözü kapalı olarak banko kadroya yazılması ve Burak ile Umut gibi alternatiflerinin yer alması nedeniyle yıllık 1.8 milyon Euro garanti ücret alan Elmander'e de bu yüzden yol göründü. Sneijder ve Drogba'dan sonra en fazla kazanan isim olan Riera'nın da tribüne çıkmasına yöneticiler sıcak bakmıyor.

En kötü ihtimalle 2 yıl daha sözleşmesi olan Riera, başka bir kulübe kiralanacak.

DANY VE AMRABAT TRİBÜNE ÇIKACAK

Galatasaray'da ise sözleşmesi sona veren ve gitmesi en garanti isim olan Ujfalusi'ye de yıllık 2.2 milyon Euro veriliyordu. Bu para da kulübün kasasında kalacak. Kulüp mali politikasını da göz önüne alan Teknik direktör Fatih Terim ile başkan Ünal Aysal, 11'e giremeyecek yabancıların aldığı garanti ücreti de göz önünde bulunduracak.

Amrabat ve Dany yeni sezonda kontenjan kurbanı olacak. 1 milyon Euro garanti ücret alan Dany ile 1.1 milyon Euro kazancı olan Amrabat takımda kalacak ama büyük ihtimalle sezonun geniş bir kısmını tribünde geçirecek. Hürriyet

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.