1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe'nin rakibi Arsenal oldu

Fenerbahçe'nin rakibi Arsenal oldu

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmadan önceki son rakibi İngiliz temsilcisi Arsenal oldu.

A+A-

3. ön eleme turunda Avusturya'nın Red Bull Salzburg ekibiyle eşleşen Sarı Lacivertliler, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini Kadıköy'de 3-1'le geçerek kupanın dışına itmişti. 

Devler Ligi gruplarına katılmak için önünde yalnızca tek bir tur kalan temsilcimiz, Play-Off kurasında İngiliz devi Arsenal ile eşleşti.

Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Fenerbahçe ile Arsenal'i karşı karşıya getirecek maçların tarihleri de netleşti.
İlk maç İstanbul'da 21 Ağustos çarşamba günü, rövanş ise 27 Ağustos Salı günü Londra'da oynanacak.


İŞTE EŞLEŞMELER

Fenerbahçe - Arsenal

GNK Dinamo Zagreb - FK Austuria Wien

Razgrad - FC Basel 1893

Viktoria Plzen - NK Maribor

Shakhter Karagandy - Celtic FC

Steaua Bükreş - Legia Varşova

Olympique Lyon - Real Sociedad

Schalke 04 - Metalist Kharkiv

Ferreira - Zenit

PSV Eindhoven - AC Milan

Rakibimizi tanıyalım;

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesindeki rakibi İngiliz devi Arsenal 1886 yılında kuruldu. Maçlarını Emirates Stadyumu'nda oynayan Londra ekibinin başında son 17 sezondur ünlü Fransız teknik adam Arsène Wenger bulunuyor.

Premier Lig'in köklü kulübünün müzesinde 13 lig şampiyonluğu kupası ve 10 FA Kupası bulunuyor. Arsenal, Premier Lig'de Manchester United ve Liverpool'un ardından en çok şampiyonluk kazanan üçüncü takım. Kırmızı beyazlı kulüp, geçen sezon ligi 4. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne play-off oynayarak katılma hakkı kazandı.

'Kızıl Ordu'(The Red Army) veya 'Topçular'(The Gunners) olarak bilinen kırmızı beyazlı ekip, 2006 yılında Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen ilk Londra temsilcisi olma özelliğine sahip(Arsenal 1 - 2 Barcelona).

Arsenal'in Avrupa kariyerinde ise birçok başarı bulunuyor; UEFA Süper Kupa'da finalist(1994), UEFA Avrupa Ligi'nde finalist(1999-2000), Kupa Galipleri Kupası'nde şampiyonluk(1993-1994) ve finalist(1979-1980)(1994-1995), UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalist(2005-2006).

Fenerbahçe, Avrupa tarihi boyunca Arsenal ile toplamda 4 maçta karşı karşıya geldi. Sarı Kanarya'lar ilk olarak 1980/81 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İngiliz devi ile eşleşmiş; (0-2), (0-0)'lık skorlar ile elenmişti. Daha sonra, Arsenal ile 2008/2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında 2 kez karşı karşıya gelen temsilcimiz, oynanan ilk maçta sahadan (2-5) mağlup, ikinci maçta ise (0-0) berabere ayrılmıştı.

2000 yılı UEFA Kupası finalinde Galatasaray'a karşı penaltılarla yenilip, kupayı sarı kırmızılı temsilcimize kaptıran Arsenal'in mevcut kadrosunda; Theo Walcott, Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Lukas Podolski, Santi Cazorla  gibi yıldız oyuncular bulunuyor. Toplam kadro değeri yaklaşık €293 milyon olan Londra ekibinin, tahmini bonservisi en yüksek oyuncusu ise €33 milyon ile Wilshere.

Bu sezon Fildişi'li forveti Gervinho'yu €8 milyon'a Roma'ya satan 'Topçular'ın, Liverpool'un yıldız golcüsü Luis Suarez'in peşinde olduğu biliniyor. Külüp yönetimi son dönemde her ne kadar teknik direktör Arsène Wenger'e sahip çıktığını vurgulasa da, kırmızı beyazlı ekibin hâla beklenen patlamayı yapamaması; özellikle Avrupa'da istenen başarıya ulaşamaması taraftarın Fransız hocaya karşı sabrını zorluyor. Genel olarak genç oyuncuları kadrosuna katan, transfer politikasını bu yönde şekillendiren Arsenal'in, bu sezon ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde de kupa hedefi doğrultusunda Luis Suarez için £51 milyon bonservis ödemeye hazır olduğu söylenenler arasında.

Onur Özcan / fanatik.com.tr

Bu haber toplam 2895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.