1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Eşcinsellik tedavi edilebilir

Eşcinsellik tedavi edilebilir

Psikiyatr Dr. Mustafa Merter eşcinselliğin, kişinin kimlik bütünlüğünü sağlıklı bir şekilde oluşturamadığının göstergesi olduğunu ve düzelebilir bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

A+A-

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın, 'Eşcinselliğin bir hastalık olduğuna inanıyorum' sözleri eşcinseller ve onlara destek veren bazı çevrelerce eleştirilmişti. Bakana destek veren Merter, ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de 'Ulusal Eşcinsellik Araştırma ve Tedavi Birliği' kurulması gerektiğini söyledi.

Merter, "Genç psikolog ve psikiyatristler bu konuda eğitilmeli ve onarım terapisi daha yaygın hale gelmeli. Sağduyu sahibi medya politik baskılara aldırmadan gerçekleri söylemeli. Aileler, medya ve internetin, eşcinselliğin yayılmasında büyük tesiri hakkında uyarılmalı. Öğretmen ve ilâhiyatçılar özel seminerler vasıtasıyla konu üzerine bilgilendirilmeli ve daha etkin çalışmalar için teşvik edilmelidir." diye konuştu.

Psikiyatr Dr. Mustafa Merter, cinselliğin, yemek-içmek ve uyumak gibi temel ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Normal heteroseksüel (karşı cins) cinsellik aşırı azaldığında veya arttığında rahatsızlık olarak algılanır ve tedavi gerektirir." ifadelerini kullandı. Merter, insanın tabii yapısına uymayan eşcinselliğin, zaman içerisinde düşünce, duygu, davranış ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen bir rahatsızlık hâline dönüştüğünü söyledi. Doğal gösterilen eşcinselliğin, aile yapısını olumsuz etkileyeceğini kaydeden Merter, bu durumun yaygınlaşmasının insan neslinin devamını da olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

ZAMAN / PINAR KAMAN

Bu haber toplam 7690 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum