1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Duygusal Zekâ’ ile cinsellik daha zevkli

Duygusal Zekâ’ ile cinsellik daha zevkli

Britanya’da gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları, düşük Duygusal Zekâ’nın (DZ) kadınlarda en yaygın görülen cinsel sorun olan ‘orgazm bozukluğu’ açısından bir risk faktörü olduğunu ortaya koydu.

A+A-

TARAF - Britanya’da gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları, düşük Duygusal Zekâ’nın (DZ) kadınlarda en yaygın görülen cinsel sorun olan ‘orgazm bozukluğu’ açısından bir risk faktörü olduğunu ortaya koydu. Önceki yıllarda gerçekleştirilen çok sayıda araştırma ile, kadınların yüzde 30’unun ilişki sırasında orgazm yaşamakta güçlük çektiği tespit edilmişti.

Britanya’da gerçekleştirilen araştırmanın yazarlarından Londra King’s College’daki İkizler Araştırmaları Bölüm Başkanı Profesör Tim Spector, “Bu bulgular, Duygusal Zekâ’nın, yaşamın birçok platformunda avantaj sağladığına işaret ediyor ki bunlar arasında yatakodası da var. Bu çalışmanın, kadınların cinsel yaşamını geliştirmeye yönelik davranışsal ve bilişsel tedavi yöntemlerine muazzam katkısı olacaktır” diye konuştu.
King’s College İkizler Araştırmaları’nda kaydı olan tüm ikiz kadınların yaygın cinsel sorunları araştıracak olan çalışmaya davet edilmeleri ardından, araştırmaya, Britanya’da yaşayan ve yaşları 18 ile 83 arasında değişen 2 bin 35 kadın gönüllü katıldı. Araştırmada, genetik ve çevre faktörlerinin belirleyiciliği faktörünü saptayabilmek ve böylece asgari düzeyde tutmak için ikizlerle çalışıldı. Kadınlara cinsel hayatlarını kategorik olarak tanımlamayı mümkün kılan ayrıntılı birer anket verildi ve ardından Duygusal Zekâ ölçümleri gerçekleştirildi.

Düşük DZ ile, orgazm bozukluğu riski iki kat

Araştırma sonuçları, DZ ile yaşanan orgazm sıklığı arasında son derece güçlü bir ilişki olduğunu; ve düşük DZ puanı olan kadınların, diğerlerine göre iki kat daha fazla orgazm bozukluğu riski taşıdığını ortaya koydu. 

Araştırmanın diğer yazarı olan Psikolog Andrea Burry, verilerin analizini yaparken “Duygusal Zekâ’sı yüksek olan kadınlar, muhtemelen cinsel beklentilerini ve arzularını eşlerine aktarmada daha başarılı. Keza DZ ile ilişki sırasındaki yaratıcı hayal gücü arasında da bir bağlantı olduğu düşünülebilir” dedi.

Duygusal Zekâ nedir?

Daniel Goleman, 1995 yılında yayınlanan Duygusal Zekâ adlı kitabında kavramı “Kişinin kendi duygularını anlama, başkalarının duygularına karşı empati gösterebilme ve duygularını yaşamı zenginleştirecek biçimde düzenleyebilme yetisidir” diye tanımlıyor.

Duygusal Zekâ’nın en önemli özelliği ve IQ olarak anılan Zekâ Bölümü’nden farkı ise “geliştirilebilir” olması.

Bu haber toplam 4522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.