1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Diyanet Yeterlilik Sınavı İptal Edilir mi?

Diyanet Yeterlilik Sınavı İptal Edilir mi?

17 Mart 2013 tarihinde yapılan Diyanet Yeterlilik Sınavındaki soruların zorluk derecesi ve belirtilen kaynaklarda soruların çıkmadığına yönelik itirazlarla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

17 Mart 2013 tarihinde yapılan Diyanet Yeterlilik Sınavındaki soruların zorluk derecesi ve belirtilen kaynaklarda soruların çıkmadığına yönelik itirazlarla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada yer alan ayrıntılar şöyle:

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

KONU: 2013 Yeterlik Sınavı ve MBSTS Bilgilendirme Duyurusu

Yeterlik ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit(MBSTS) Sınavları Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına yaptırılmıştır. Sınav tarihi 45 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilmiştir. Sınav duyurusunda, sınavın tarihi, başvuru ile ilgili takip edilmesi gerekli işlemler, sınav konuları ve soruların sorulacağı kaynak eserler, sınavın şekli, sınav sorularını değerlendirmede takip edilecek esaslar, sorulara yapılacak itirazlarda izlenecek adımlar ve itiraz sürelerine yer verilmiştir.

Sınav soruları, Başkanlığımızda alanında uzman personel tarafından sınav duyurusunda ilan edilen kaynaklar ve yönetmelikle belirlenen konulardan hazırlanmış, cevabı kaynaklarda bulunmayan herhangi bir soruya sınavda yer verilmemiştir.

Başkanlığımızca, din hizmetlerinde görev alacak adayların, vatandaşlarımızın dini konulardaki sorularına ve taleplerine cevap verebilecek; Kur’an, mihrap, minber ve cami hizmetlerinin gerekli kıldığı Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Nebeviyye başta olmak üzere dini konularda asgari bilgi birikimine sahip nitelikte olması aranmaktadır. Bu doğrultuda, Başkanlığımızca söz konusu sınavların, adayın dini konuları anlama, kavrama ve bu konulardaki muhakeme yeteneğini ve talep edilen görevin gerektirdiği ehliyet ve liyakati ölçücü içerikte olmasına özen gösterilmektedir.

Ayrıca, sınavın hizmetin gerektirdiği mesleki yeterlik yanında adayların bilgi birikimi düzeylerini ölçmeye ve mesleki yeterlik bakımından en yetkin adayları istihdam edebilmeye imkan verecek içerikte ve seviyede olması, Başkanlığımız hizmet standartlarının yükselmesine katkı sağlayacaktır.

Sınav duyurusunda ilan edildiği şekilde adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarının yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) işgünü içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığına yapabilmektedir. Sınav sorularına ilişkin itirazlar Başkanlığımızca değerlendirilerek 10 (on) işgünü içerisinde adaya bilgi verilecektir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehine doğru kabul edilecektir.

2013 Yeterlik ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit(MBSTS) sınav süreci, ilgili mevzuat çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başkanlığımız arasında imzalanan protokolde belirlenen esaslara ve sınav takvimine uygun olarak işlemektedir. 

İlgililere duyurulur.

D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 

Bu haber toplam 14964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum