1. HABERLER

  2. MAKALELER

  3. Depresyonda Bilişsel Psikoterapi Yaklaşımı

Depresyonda Bilişsel Psikoterapi Yaklaşımı

Depresyonda Bilişsel Psikoterapi Yaklaşımı: "Temel Boyutlar ve Açıklamalar" Başlıklı makaleye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Depresyonda Bilişsel Psikoterapi Yaklaşımı: "Temel Boyutlar ve Açıklamalar" Başlıklı makaleye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ÖZET

Genel anlamda depresyon; duygusal, bilişsel, davranışsal ve somatik belirtiler içeren bir duygudurum bozukluğudur. Depresyon ve depresyonla ilgili sorunlar, psikolojik bozukluklar yelpazesinde çok geniş bir yere sahiptir. Tedavide, çok çeşitli psikoterapi yaklaşımları ve ilaç tedavileri gibi uygulamalar yer alsa da, birçok araştırma depresyonun tedavisinde bilişsel terapi yaklaşımının iyi bir seçenek olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yazının amacı, depresyonda bilişsel terapi yaklaşımını çeşitli yönleriyle açıklamaktır. Bu amaç doğrultusunda konuyla ilgili genel bilgi verildikten sonra; a) depresyonun bilişsel kurama göre formülasyonu, b) depresyonun bilişsel kuram açısından değerlendirilmesi, c) depresyon tedavisinde bilişsel yaklaşım ve tedavide kullanılan teknikler, d) depresyon tedavisinde bilişsel terapinin etkililiği gibi dört temel boyut ayrıntılarıyla incelenmeye çalışılmıştır. İlgili literatür ışığında, günümüzde bilişsel kuramın, depresyonu açıklamada etkili bir yaklaşım olduğu ve 2000’li yıllarda da önemli bir seçenek olarak güncelliğini koruyabileceği sonucuna varılmıştır.

Depresyonda Bilişsel Psikoterapi Yaklaşımı başlıklı makaleyi indirmek için TIKLAYINIZ

Kaynak ve makalenin adresi için tıklayınız

Bu haber toplam 33488 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.