1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Cinsel Hijyen İçin Şunlara Dikkat Edin

Cinsel Hijyen İçin Şunlara Dikkat Edin

Bedensel gelişimin oldukça hızlı olduğu ergenlik döneminde genel temizlik yani beden hijyeni son derece önemlidir. Cinsel Hijyen için şu konulara dikkat edilmelidir.

A+A-

Bedensel gelişimin oldukça hızlı olduğu ergenlik döneminde genel temizlik yani beden hijyeni son derece önemlidir. Bunun yanında özellikle cinsel bölgelerin bakımı ve temizliğiyle ilgili uygulamaları ve alışkanlıkları ayrıca özellik arz eder. Şu konulara dikkat edilmelidir.

• Cinsel organların yer aldığı bölge hastalıklara karşı oldukça duyarlıdır. Cinsel bölgenin kuru kalması önemlidir. İç çamaşırı günlük değiştirilmeli, pamuklu iç çamaşırları tercih edilmeli, dar pantolon, çorap ve iç çamaşırı kullanılmamalıdır.
• İdrar yapma ihtiyacı ortaya çıktığında ertelenmemelidir. İdrar ihtiyacı ertelendiğinde mesanedeki bakteriler enfeksiyon yapmak için "zaman" bulurlar.
• Cinsel bölgedeki kılların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Jilet ya da makas kullanılıyorsa yeni ve temiz olmasına özen gösterilmelidir.
• Genel tuvaletlerde klozet kapakları önemli kirlilik kaynaklarıdır. Klozet kapağının üzerine serilen tek kullanımlık kağıtlar büyük marketlerde herkesin cebinde taşıması için uygun bir şekilde paketlenmiş olarak satılmaktadır.
• Tuvaletlerde, tuvaletin içindeki kirli suyun sıçrayarak cinsel bölgeye değmesi durumunda cinsel bölge iyice temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Tuvalet sonrası temizlikte temizliğin önden arkaya çok önemlidir. Tuvaletten önce ve sonra eller iyice sabunlanarak yıkanmalıdır.
• Sağlıklı bir insanda idrar mikrop içermez, ancak dışkının her milimetre küpünde milyonlarca bakteri bulunur. Bunlar bağırsaklarımızdan atılmış olmasına rağmen, herhangi bir yolla tekrar vücudumuzun iç ortamına bulaştıklarında hastalığa neden olurlar. Bu nedenle özellikle dışkılama sonrası temizliğin özenle yapılması çok önemlidir.


www.psikolojikdanisma.net

Bu haber toplam 4819 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.