1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Cildine Bak Ruh Sağlığını Koru

Cildine Bak Ruh Sağlığını Koru

Sürdüğünüz koku, kullandığınız renk, uyku biçiminiz önce cildinize sonra da ruhunuza şifa ya da sorun oluyor.

A+A-
Sürdüğünüz koku, kullandığınız renk, uyku biçiminiz önce cildinize sonra da ruhunuza şifa ya da sorun oluyor.
Gülerek, uyuyarak, sevdiğiniz kokuyu kullanarak rahatlayabilirsiniz...

KOKU: Mısırlılar, bedenlerinin farklı bölgelerine farklı kokular sürerdi. Güzel koku statü sembolü değil, aynı zamanda gelenekti. Eski Yunan’da koku, ilk olarak terapi amacıyla kullanılmış. 1930’larda çiçek esansının kişinin kendini iyileştirme enerjisine güç verdiği ortaya çıktı. Günümüzde de kokuların fiziksel ve ruhsal etkileri kanıtlandı. Bu yüzden çeşitli aromalar birleştirilerek uygulamalar yapılıyor.

RENK: Renkler sadece enerji yaymıyor, insanda fizyolojik ve psikolojik uyarıcı etkileri var. Krometerapi, renkle şifa bilimi. İç organların işlevine etkisi olan ve beyinde vejatatif bir merkez olan hipotalamus üzerinde renklerin düzenleyici etkisi bulunuyor. Renkler, dalga boylarına bağlı olarak, cildin farklı tabakalarında ve cilt fonksiyonları üzerinde çeşitli etkiler gösteriyor. Bu yüzden kozmetikte de başarıyla kullanılıyor.

GÜLMEK: Ruhun aynası olan cildin parlamasını istiyorsanız, en başarılı metot gülmek. İnsan güldüğü zaman, ağız kenarı, elmacık kemiği ve ağız çevresindeki kaslar harekete geçiyor. Elmacık kemiği üzerindeki kaslar aracılığı ile damarlara hafif basınç uygulanarak, o bölge aktif hale geliyor.

UYKU: Uyku, cilt hücrelerinin faaliyette olduğu zaman dilimidir. En doğrusu sırt üstü yatmaktır. Yan yattığınızda cildimizin yaylarına baskı olacağından, zamanla deri de gevşer.
Bugün Gazetesi
Bu haber toplam 3330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum