1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bulgar Psikolog Gönenlileri Görünce Müslüman Oldu

Bulgar Psikolog Gönenlileri Görünce Müslüman Oldu

Bulgaristan'da psikolog olan Pancho Danev, Gönen'in Paşaçiftlik köyüne yerleştiksonra halkın yaşayışından etkilenerek Müslüman olmayı tercih etti.

A+A-
Bulgaristan'dan Balıkesir Gönen'in Paşaçiftlik köyüne gelerek hayvancılık yapmaya başlayan Pancho Danev, köy halkının kendisine göstermiş olduğu yardımseverlikten ve misafirperverlikten çok etkilendi. Danev, köy halkından Türkçe öğrenerek, yaşadığı ülkeyi ve kültürü daha iyi tanıdı. Bulgaristan'da maddi manevi huzuru bulamadığı için Türkiye'ye gelerek Paşaçiftlik köyüne yerleştiğini anlatan Danev, İslam dinini daha yakından tanıdıktan sonra Müslümanolmaya karar verdiğini açıkladı.
 
Ömer Faruk Adını Aldı

Hristiyan dinine mensup Danev, Bandırma Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini söyledi. Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Danev'e Müslüman olması için yapması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Danev, Ömer Faruk adını aldı.
 
Müftü Çetin, "İslam'a göre, İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Yüce Allah'ın bağışladığını Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(sav) müjdelemektedir." diyerek, Ömer Faruk'u İslam'ın ve imanın şartları hakkında bilgilendirdi. Müftü Çetin, Ömer Faruk'a Müslüman olduğuna dair bir belge verdi; Kur'an-ı Kerim ve Meali ile İslam İlmihali hediye etti.
 
Bu haber toplam 5073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum