1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Bir gözü aşağı kaydı!

Bir gözü aşağı kaydı!

Bursa'da, kafasındaki tümör sebebiyle gözü 2 santimetre aşağı sarkan genç kız, ameliyatla yeni yüzüne kavuştu.

A+A-

Kafasındaki tümörün oluşturduğu baskı sebebiyle sağ gözü aşağı sarkan 17 yaşındaki Büşra Çakar, geçirdiği ameliyatın ardından sağlığına ve yeni yüzüne kavuşarak taburcu oldu.

Opersayonu Acıbadem Hastanesi beyin-sinir cerrahisi ile kulak-burun boğaz bölümleri ortaklaşa gerçekleştirdi. Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Büşra'nın ameliyattan önce kozmetik bir rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, "Büşra bir şapkayla sağ gözünü insanlardan saklıyordu. Kimsenin görmesini istemiyordu. Gerçekten kozmetik olarak güzel görünmüyordu. Birden fazla kliniğin cerrahideki iş birliğiyle yapılan çok modernize bir ameliyatı gerçekleştirdik. Sağ gözü arkadan, üstten ve içten iten kitleyi tamamen çıkardık. Bu tip vakalarda tümörü tamamen çıkardığımız zaman nüksetme imkanı olmuyor. Bu kemikte oluşan bir tümör. Kemiğin büyümesiyle gelişen bir tümör. Bunu çıkardığımız zaman Büşra'nın alın ve şakak kısmındaki kemik yoktu. Bu kemiğin yerine de yepyeni bir kemik yaptık. Önceki halinde sağ göz sol göze nazaran yaklaşık 2 santimetre aşağıdaydı. Şimdi gözler eşit mesafeye geldi. Gözün istediği kadar gidebileceği bir mesafesi var. Yukarıdan mikroskopik aşağıdan endoskopik ameliyatla Büşra'nın tüm tümörünü çıkardık" dedi.

Şimdiki halini çok beğendiğini söyleyen Büşra Çakar, "Nihayet sağlığıma kavuştum. Bir an önce ara verdiğim okuluma dönmek istiyorum. Güzel günler beni bekliyor. Arkadaşlarımı görmek için sabırsızlanıyorum. Yeni halimi çok beğeniyorum. Çok değişik geliyor. Bana yardımcı olan herkese, tüm Bursa'ya çok teşekkür ediyorum. Şimdi hayatımı yaşayacağım" diye konuştu.

Ameliyat için Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nın (HASVAK) Bursa Valiliği'nin izniyle bir yardım kampanyası başlattığı bildirilirken, Acıbadem Hastanesi'nin ameliyattan bir ücret almadığı, ilaç ücretlerinin ise kampanyadan toplanan 25 bin TL ile karşılandığı belirtildi. Öte yandan HASVAK, ameliyatta emeği geçenlere plaket verdi.

Bu haber toplam 5557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.