1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü İletişim BilgileriBeykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Ulaşım BilgileriBeykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Genel Bilgiler (Dersler, Ders içerikleri)

A+A-

Beykent Psikoloji Bölümü'nün amacı, insan düşünce ve davranışlarının psikoloji biliminin yöntemleri ile incelenmesi konusunda bilgili ve nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bu kaynağı bireysel ve toplumsal sorunların çözülmesine, kişiler arası ilişki ve iletişimin düzenlenmesine, eğitim, sağlık, sanayi ve benzerî alanlarda üretim ve verimliliğin artırılmasına katkı sağlamak için toplumun hizmetine sunmaktır.

Günümüzün ve geleceğin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan ders programımız, klasik psikoloji derslerini içermenin yanında uygulamalı psikoloji, örgütsel/endüstriyel psikoloji, sosyal psikoloji, gelişim, kişilik, eğitim, tarih, siyaset psikolojisi gibi temel psikoloji alanlarında güncel bilgi ve gelişmeleri yakından izlemeye olanak verecek şekilde hazırlanmış olup teorik bilginin yanı sıra pratik çalışmaları da kapsamaktadır. Öğrencilerimiz, zengin seçmeli ders seçenekleri ile çok çeşitli ilgi alanlarına yönelik dinamik bir programdan yararlanmaktadırlar. Yıl boyunca düzenlenecek olan seminer, panel, çalıştay ve kongre gibi etkinliklerimiz tüm öğrencilerimizin katılımına açık olarak yürütülecektir.

Psikolojinin -diğer tüm bilimlerde oldugu gibi- en önemli görevi topluma hizmettir. Mezunlarımız sadece öğretmen olarak değil, özel eğitimde, yuvalarda, rehberlik merkezlerinde, kişisel gelişim merkezlerinde, kreş ve anaokulundan dersane ve üniversitelere kadar eğitim sektörünün her aşamasında, sağlık ve sosyal hizmetlerin korunma, tedavi ve rehabilitasyondan oluşan tüm birimlerinde, bankalarda, büyük sanayi tesisleri ve KOBİ'lerde ve özel şirketlerde iş bulabileceklerdir. Bireyselleşmenin toplumsal yapımızda gittikçe daha baskın bir belirleyici olmasıyla birlikte insanların profesyonel desteğe olan gereksinimleri de artmıştır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan bireylerin bir psikolog ya da uzman danışmana başvurma ihtiyacını dile getirmelerine çok sık şahit olmaktayız. Hem büyük işletmelerin hem de KOBİ'lerin büyük bir titizlikle uygulamaya çalıştıkları insan kaynakları yönetimi ile çalışan ve müşteri memnuniyeti araştırmaları, bu gibi yerlerde de psikologların istihdam edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Bu bölümde eğitim dili Türkçe'dir. İngilizce hazırlık isteğe bağlıdır.

BÖLÜM 2009’DA:

  • Psikoloji normal 264,405 puan 316,000 başarı sırası ile
  • Psikoloji Burslu 321,448 puan 21500 başarısı sırası ile

Öğrenci kabul etmiştir. 

Beykent üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı, Beykent üniversitesi psikoloji bölümü puanı, Beykent üniversitesi psikoloji bölümü yüksek lisans, Beykent üniversitesi psikoloji bölümü dersleri

Bu haber toplam 18909 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.