1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Başarılı olmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

Başarılı olmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

İnsanların Güçlü Yanlarını Öne Çıkarın, Geçmişteki Başarıların Listesini Yapın, Gelecekteki Başarılarını Zihninizde Canlandırın ...vb

A+A-

Kazananı herkes sever, kendilerini zaten kanıtlamış insanlara inanmak kolaydır. İnsanlar kendini kanıtlamadan önce inanmaksa oldukça güçtür. Fakat bu insanları potansiyellerine ulaşmaya motive etmenin de anahtarıdır. Onlar başarılı olmadan, bazen kendilerine bile inanmadan önce siz inanmalısınız.

Fransız bir yazar şöyle der. ""Kimse güveni olmadan güven veremez. İkna eden, ikna olandır. İnsanları kendilerine inanmaya ikna etmeden önce, sizin onlara güvenmeniz zorunludur."

Bir Fransız şöyle der ; "Umutsuz durumlar yoktur, sadece umutlarını kaybetmiş insanlar vardır. Uykuda da olsa her insanın içinde büyüklüğün tohumu vardır. İnsanlara inanırsanız, tohumları sulamış ve büyümeleri için bir şans vermiş olursunuz. Onlara güvendiğiniz her an onlara hayat veren su, gıda ve ışığı sağlamış olursunuz."

İnsanların Güçlü Yanlarını Öne Çıkarın

İnsanlara güveninizi göstermek, onları motive etmek istiyorsak ilginizi onların güçlü yanlarına odaklamalıyız. İnsanları yalnızken de toplum içindeyken de yaptıkları iyi şeyler için övün. Onlara olumlu özelliklerini ve yeteneklerini ne kadar beğendiğinizi söyleyin. Kompliman yapma ve övme fırsatını hiçbir zaman kaçırmayın.

Geçmişteki Başarıların Listesini Yapın

Bir yapımcı şöyle diyor. Herkesin boyunda “Kendimi önemsememi sağla” yazan görünmez bir tablo asılıdır. Bu gerçekten de böyledir. Herkes önemsenmek ister. İnsanlarla çalışırken bu msj aklınızdan çıkarmayın. Herkes geçmiş başarılarını hatırlayıp cesaret edemez. Yardıma ihtiyacı olabilir.

İnsanlara Başarısız Olduklarında Cesaret Aşılayın

İnsanlar yaptıkları bir işte başarısız olduklarında önlerinde 2 seçenek vardır. Pes etmek / devam etmek.

Bazılarımız devam eder, bazılarımız ise ilk başarısızlıkta pes eder. Başarı bir hedef değil süreçtir.
Kazanmak motive edicidir. Kazanmaya istekliyseniz başarının yarısını elde etmişsinizdir. İstekli değilseniz başarısızlığın yarısını elde etmişsinizdir.

İnsanların başarmaları için ihtiyacı olan yardımı esirgemeyin. “Küçük yatırımlar büyük atılımların başlangıcıdır.”

Gelecekteki Başarılarını Zihninizde Canlandırın

Farelerin değişik ortamlarda yaşama motivasyonunu ölçen bir deney yapılmış. Bir fare tamamen karanlıkta duran bir kavanoza atılmış ve farenin ne zaman pes edeceği ölçülmüş. Her zaman 3 dk biraz fazla uğraşmış. Sonra başka bir fare tamamen karanlık olmayan biraz ışık alan bir başka kavanoza koyulmuş. Fare 36 saat boyunca yüzmüş. Yani diğer farenin yüzme süresinden 700 kat daha fazla. Bunun nedeni farenin görmeye devam ettiği için umudunu kaybetmemesiydi. Bu durum laboratuar hayvanları için bile bu denli geçerli ise muhakeme gücü yüksek olan insanda görselliğin etkisini tahmin etmek zor olmasa gerek. Bir insan aç olarak 40 gün, susuz 4 gün, havasız 4 dk ama umutsuz 4 sn yaşayabileceği söylenmektedir.

 Yeni Bir Hayat Düzeyi Bekleyin

 Bir Alman Devlet adamı “Hepimiz aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz ama aynı paralelde değiliz” demiştir. Etkili bir insan olarak hedefiniz diğer insanların bugünü ve geleceği ile ilgili büyük düşüncelerini sağlamaktır.

İnsanlara inanırsak paralellerini genişletmelerine yardımcı olur ve yeni bir hayat düzeyine geçmeleri için motive edersiniz.

İnsanları zafer kazanabileceklerine inandırabilmek için küçük başarıları tadabilecekleri pozisyonlara getirin

Kazananın üstünlüğü doğuştan , yüksek IQ sundan veya yeteneğinden gelmez. Kazananın üstünlüğü davranışlarıdır. Davranışı başarının  kriteridir.

www.psikolojikdanisma.net

Bu haber toplam 4408 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.