1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Baba İlgisiyle Matematik Başarısı Birbiriyle İlişkili

Baba İlgisiyle Matematik Başarısı Birbiriyle İlişkili

Uzmanlar, babanın nitelikli ilgisinin çocuklarda liderlik, uyum yeteneği, matematik başarısı ile yüksek oranda ilişkili olduğunu belirtiyor.

A+A-

Almanya’nın Hamburg kentinde çalışmalarını sürdüren psikolog Menderes Başçı, çocuk yaşamında babanın rolünün en az anne kadar önemli olduğunu söyledi.

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) tarafından düzenlenen "Çocuk Gelişiminde Babaların Önemi"’ konulu toplantıda konuşan Başçı, anne ve babaların çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimi üzerinde doğrudan etkili olduklarını belirterek, "Baba yokluğunun çocukların özellikle zihinsel işlevlerini etkilediği bilinmektedir. Babanın uzun süre yokluğunda çocuklarda daha çok saldırgan davranışlar, hırçınlık, okul başarısında düşme ve uyum sorunları gözlenmektedir. Çocuk yaşamında babanın rolü en az anne kadar önemlidir" dedi.

Başçı, babanın olumlu ve nitelikli ilgisinin çocuklarda, liderlik, uyum yeteneği, matematik başarısı ve olumlu cinsel kimlik gelişimi ile de yüksek oranda ilişkili olduğunu ifade etti.

Çocuk yetiştirmede ebeveynlerin gösterdikleri sevginin de önemine işaret eden Başçı, "Çocuk bakımı her yerde annenin görevi olarak kabul edilir, ama çocuk eğitimi en az anne kadar babayı da içine alan bir sorumluluktur" diye konuştu.

Çocuk eğitiminde başarılı olmak için babanın da eğitim alanında bilgisi olması gerektiğini bildiren Başçı, "Baba olabilmek bir erkek için büyük bir şans, büyük bir nimettir. Bu yüzden bir baba çocuk eğitiminde gerekli olan bilgi ve donanımı edinebilmek için elinden gelen gayreti göstermelidir" ifadesini kullandı.

HTKKD Başkanı Birsen Çelik’in de içlediği toplantıya katılım yüksek oldu.AA

Bu haber toplam 5035 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.