1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ''Aileler Değil Biz Evleniyoruz'' Diyoruz Ama...

''Aileler Değil Biz Evleniyoruz'' Diyoruz Ama...

Psikolog Serap Duygulu'ya evlenmeden çiftlerin ailelerinin birbirleri ile uyumunun, sosyal medyanın ve çocuk sahibi olmak için evlenmenin ne gibi problemlere yol açabileceğini konuştuk.

A+A-

İleride dünyaya gelecek olan çocukları büyük ebeveynlerinden uzak büyütmek mümkün olmadığına göre ve zaman zaman da aile büyüklerinin bilgisine, desteğine ve yardımlarına ihtiyaç duyabileceğimize göre ailelerle olan ilişkileri önemsememek ya da yok saymak yerine sıcak, samimi ama belirli bir mesafeyi koruyarak sağlıklı bir temele oturtmak en doğrusu.

“AİLELERİMİZ DEĞİL BİZ EVLENİYORUZ” DİYORUZ AMA AİLELERİN BİRBİRİNE UYUMU MUTLU BİR EVLİLİK YOLUNDA NE KADAR ÖNEMLİ?

Evet aileler değil bireyler evleniyor ama o bireyler ailelerinin bir devamı aynı zamanda ve ailelerinde yetiştiriliş biçimlerini ilişkilerine yansıtacaklar. Dolayısıyla iyi bir evlilik için ailelerin uyumu belki en önemli koşul değil ama çok önemli bir faktör. Aileleri yok saymak, beraberlik için de büyük haksızlık olur. 

SOSYAL MEDYA ARACILIĞI İLE YAŞANAN İLİŞKİLER VE KURULAN YUVALAR SİZCE NE KADAR SAĞLIKLI?

Günümüzde internet teknolojisiyle beraber sosyal medya olgusunun insan ilişkilerinde bizleri getirdiği nokta inanılmaz. Gerçekte tanışmayan ama sanal dünyada arkadaş olan pek çok insan var. Bu insanların bazı ortak noktaları, ortak ilgi alanları, hatta ortak arkadaşları var. Olmasa da bir süre sonra bu tip yakınlıklar gelişiyor ve son zamanlarda görülüyor ki, bu ortak noktalar beraberliklere hatta evliliklere kadar gidebiliyor. Bazı güvenlik problemleri tehlikesi olmasına rağmen sosyal paylaşım ağları vasıtasıyla tanışıp evlenmiş ve gayet mutlu şekilde evliliklerini sürdüren çiftler var. Burada da ilişkinin sosyal medya aracılığıyla olmasından çok hangi değerler üzerine inşa edildiği çok önemli. Çünkü sosyal medyada tanışmış olmak artık, komşular, eş dost, akraba vasıtasıyla tanışmış olmak kadar doğal karşılanmaya başlandı.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN EVLENMEK DAHA EVLENMEDEN SORUNLARA DAVETİYE Mİ ÇIKARIR?

Bu sorunun yanıtı çok net olarak ‘evet’tir. Evlilik kendi içinde bazı dinamikleri olan bir hayat yolculuğudur. Eşlerin birbirine olan sevgi, saygı, samimiyet, sadakat, sorumluluk gibi bazı temel duyguları ve değerler üzerine inşa edilir. Tüm bunları ikinci plana atarak ya da dikkate almayarak sadece çocuk sahibi olmak amacıyla yapılan bir evlilik sadece evli bireylere değil, doğacak olan çocuğa da mutsuzluk getirecektir. Birbiriyle iyi ilişkiler kurabilen eşler, çocuğuyla da iyi ilişki geliştirmeye açık anne baba adaylarıdır. Çünkü çocuk sahibi olmak demek, anne baba için neredeyse bütün bir ömür boyu üstlenecekleri sorumluluk demektir. Bu da ancak, önce sağlıklı bir kadın erkek ilişkisiyle başlayan bir beraberliğe ihtiyaç duyar.

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.