1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 6. Anksiyete Kongresi Girne'de Yapılacak

6. Anksiyete Kongresi Girne'de Yapılacak

Profesyonel Bir Bilimsel Toplantı Olma Özelliği Taşıyan "Ulusal Anksiyete Kongresi"nin Altıncısı 9 – 13 Eylül 2011 Tarihleri Arasında Acapulco Otel Ve Kongre Merkezi, Girne-KKTC'de Düzenlenecek.

A+A-

Erişkinlerde ve çocuklarda anksiyete ve anksiyete ile ilintili bozukluklar konusunda en önde gelen profesyonel bir bilimsel toplantı olma özelliği taşıyan "ulusal anksiyete kongresi"nin altıncısı 9 – 13 eylül 2011 tarihleri arasında acapulco otel ve kongre merkezi, girne KKTC'de düzenlenecek.

Kongre Başkanı Doç. Dr. Nesrin Dilbaz; "Ulusal Anksiyete Kongresi erişkinlerde ve çocuklarda Anksiyete ve Anksiyete ile ilintili bozuklukları konusunda en önde gelen profesyonel bir bilimsel toplantı olma özelliğini, ilk yapıldığı 1996 yılından günümüze dek sürdürmektedir.

Ülkemizde ve yurt dışında Anksiyete Bozuklukları konusunda çalışan uzmanlarla bir araya gelme fırsatı sunan bu kongre ile klinik ve araştırma alanında ki gereksinimlerinizi büyük ölçüde karşılamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Depresyon, madde kullanım bozuklukları ve diğer ruhsal bozukluklarla yüksek oranda eştanılı olarak görülen Anksiyete bozukluklarında hastaların sıklıkla bedensel belirtilerden yakınmakta olduğunu söyleyen Doç. Dilbaz şöyle devam etti:

"Yeni yapılan çalışmalar Anksiyete bozukluklarının ailesel bir bileşeni olduğunu bunun da genetik etmenlerden etkilendiğini göstermektedir.

Yaşam boyu görülme sıklığının yüksek olması ve yaşamı engelleyici özellikleri nedeniyle birlikte ortaya çıkan ve/veya gelecekte ortaya çıkabilecek hastalıkları belirleme ve buna yönelik tedavi ve müdahaleleri belirlemek için çok sayıda yeni çalışmalar yapılmaktadır. Anksiyete bozukluklarının tedavisi konusunda kanıta dayalı tedaviler var olmakla birlikte tanı alanların üçte birinden daha azı tedavi görmektedir." dedi.

Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, Kongrede halk sağlığını iyileştirecek ilerlemeler için araştırıcıların işbirliğini artıracak; klinisyenler için en iyi yöntemleri ortaya koyacak; oluş mekanizmalarını daha iyi anlamaya yardımcı olacak noktaları tartışacak platform oluşturacak ve yeni tedavi yöntemlerini görüşe sunacak bir toplantı programı hazırlandığını belirtti.

Kongre ile ilgili detaylar ve güncel bilimsel program için: www.anksiyete2011.org


Bu haber toplam 4873 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.