1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 49. Ulusal Psikiyatri Kongresi

49. Ulusal Psikiyatri Kongresi

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından organize edilen Ulusal Psikiyatri Kongresi'nin 49.'su 24-28 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir'de yapılacak.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi 


Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından organize edilen Ulusal Psikiyatri Kongresi'nin 49.'su 24-28 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir'de yapılacak. Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek olan kongreyle ilgili haber duyuru ve ayrıntılara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

Kongre Resmi ve Web Sitesi: http://upk.psikiyatri.org.tr

KONGRE DAVET MEKTUBU


Değerli Meslektaşlarımız,

24-28 Eylül 2013 tarihlerinde İzmir, Kaya Termal Otel’de düzenlenecek olan 49. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nin teması "Sınıflandırmalardan Tedaviye: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Ufuklar" olarak belirlenmiştir. Mayıs ayında yayınlanmış olan DSM-V, yeni tanısal yaklaşımları ve ruhsal hastalıkların sınıflandırılması konusundaki tartışmaları gündeme getirmiştir. Yapılan değişiklikler önümüzdeki yıllarda bilimsel araştırmalara yön verecek ve elde edilen yeni bulgular başta tanı koyma ve tedavi süreçleri olmak üzere günlük uygulamalarımızı değiştirecektir.

Ulusal Kongremiz için seçilen bu tema, her türden ruhsal bozukluğun sınıflandırılması, etyopatogenezi, psikososyal ve psikofarmakolojik tedavileri bakımından yeni yaklaşımların kongremizde ayrıntısıyla tartışılmasını sağlayacaktır.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çalışma Birimlerimizden ve değerli üyelerimizden gelmiş olan Kurs, Uzmanla Buluşma, On Soruda Bir Konu, Çalışma Grubu, Panel ve Münazara önerileriyle bilimsel niteliği yüksek bir program oluşturulmuştur.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kongre’ye katılacak herkesin öğrenebilmesi, psikiyatrideki yenilikleri izleyebilmesi, alanında uzman olan yerli-yabancı bilim insanlarıyla tanışması ve meslektaşlarımızın fikir alışverişinde bulunması için gerekli olan bilimsel ve sosyal ortamı hazırlamaktan büyük onur duymaktadır. Tüm meslektaşlarımızı ve ilişkili diğer disiplinlerdeki profesyonelleri İzmir’in en güzel mevsimi olan Eylül’de 49. Ulusal Psikiyatri Kongre’sinde buluşmaya davet ediyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla,

TPD Genel Başkanı

Prof. Dr. Tunç ALKIN

TPD-BTDK Başkanı

Prof. Dr. Berna ULUĞ 

Bu haber toplam 6827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.