1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 45. Ulusal Psikiyatri Kongresi Başladı

45. Ulusal Psikiyatri Kongresi Başladı

''Geçmişten Geleceğe, Teşhisten Tedaviye Psikiyatri...'' temasını içeren 45. Ulusal Psikiyatri Kongresi ve Cinsel İşlev Bozuklukları Sempozyumu, Türkiye Psikiyatri Derneğinin ev sahipliğinde başladı.

A+A-

Sheraton Otel'de başlayan Türkiye'nin en büyük ulusal psikiyatri kongresi 24 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman, tanınmış psikiyatristlerin bir araya geldiği kongrede ruh sağlına dair bütün konular masaya yatırılacak.

Kongrede ele alınacak konular arasında, ''Yeme Bozuklukları'', ''Anne- Babalık Takıntıları'', ''Gebelikte Ruhsal Bozukluklara Yaklaşım'', ''Şizofreni ve Şiddet'', ''Bağımlılık Tedavisinde Tıbbi Yaklaşım'', ''Işık Hızında Terapi'' yer alıyor.

Kongrenin açılışında ''Karikatürlerde Psikiyatri ve Psikiyatristler'' konulu özel bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Türkiye Psikiyatri Derneği Bilimsel Toplantılar Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Timuçin Oral, yaptığı açıklamada, kongrenin 2. kez derneklerince düzenlendiğini ve bundan büyük onur duyduklarını söyledi.

45. Ulusal Psikiyatri Kongresi'ne bin 200 kişinin katıldığını ve kongre programında 36 panel, 9 çalışma grubu, 8 kurs, 31 sözel 189 poster bildiri, 6 yabancı davetli konferansı ve 6 tane de endüstri destekli sempozyumun yer aldığını anlatan Oral, ayrıca meslekte 40 yılını dolduran hekimlere hizmet onur plaketi verileceğini belirtti.

AA

Bu haber toplam 3380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.