1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 28. Avrupa Üreme Derneği Toplantısı İstanbul'da

28. Avrupa Üreme Derneği Toplantısı İstanbul'da

Dünyanın 150 ülkesinden 10.000 üzerinde katılımcı ve 28. European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) Avrupa Üreme Derneği Toplantısı için 1-4 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul'da bir araya gelecek.

A+A-

Dünyanın üreme tıbbı ile ilgili en büyük ve prestijli kongrelerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Üreme Derneği Toplantısı icin   İstanbul;    Cenevre, Londra, Viyana, Münih, Valensiya gibi diğer adayları geride bırakarak kongreyi düzenlemeye hak kazandı. Bu Ülkemizin Avrupa düzeyinde elde ettiği bilimsel alandaki gelişmesinin ve büyük organizasyonları düzenleyebilme kabiliyetinin uluslararası seviyeye eriştiğinin de bir kanıtıdır. Bu kongrenin başarısı ülkemize önemli bilimsel kapıları açabilecek, Avrupa'da görünürlüğümüzü, bilinirliğimizi arttıracak ve belki de bu önemli derneğin başkanlığını ülkemize getirecektir. Böylece Ülkemiz üreme tıbbı ile ilgili politikaların geliştirilmesinde Avrupa düzeyinde liderlik edebilecek konuma gelebilecektir.

Avrupa Üreme Derneği (ESHRE) Genel Koordinatörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Timur Gürgan , ESHRE’nin tarihinde ilk kez Avrupa Topluluğu üyesi olmayan Müslüman bir ülkede (Türkiye'de) yıllık toplantısını düzenleme kararı vermesinin ülkemiz için önemini vurgulayarak şunları söyledi:

1-4 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak kongre ile birlikte, bilim dünyasına sağlanacak büyük katkının yanı sıra; 150 ayrı ülkeden gelecek olan 10 binin üzerinde bilim adamı, hekim ve ilgilinin ülkemizin güzelliklerini, kültürünü, tarihini, insanlarını, bilimsel ve ekonomik potansiyelini tanıyarak olumlu tecrübelerini paylaşmalarının önünün açılmış olacağını belirten Prof. Dr. Timur Gürgan organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

Bilimsel komite tarafından hazırlanan güncel konuları içeren kaliteli ve detaylı program, renkli ve ilgi çekici sosyal aktiviteler İstanbul'un tartışılmaz tarihi, kültürel ve tabii güzellikleriyle birleştiğinde 28. ESHRE İstanbul Toplantısının uzun süre hatırlanacak ve takdir edilecek başarılı bir kongre olabilmesi için organizasyon komitesi olarak hazırlıklarımızı büyük bir özenle sürdürüyoruz. Bu kongre 10 binin üzerindeki katılımcı ile yapılacak ilk ve en büyük toplantı olması açısından da çok önem taşımaktadır.”

İstanbul Kongre Merkezinde 1-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak 28. Avrupa Üreme Derneği İstanbul Toplantısı’nın açılışında 'Anadolu Ateşi' dans topluluğu özel bir gösteri yapacak. Kongre Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan dünyanın 250 lider bilim adamına Çırağan Sarayında yemek verecek. Ayrıca Kongre Gala Yemeği ve aktiviteleri Su Ada'da düzenlenecek.

Kongreye ESHRE Başkanı Dr. Anna Veiga, ESHRE Geçmiş Dönem Başkanı Prof. Luca Gianaroli, ESHRE Gelecek Dönem Başkanı Prof. Juha Tapanainen gibi alanının en ünlü bilim adamları katılacak ve oturum başkanlığı yapacaklar.
 

BİLGİ NOTU:

ESHRE  nedir?
 
ESHRE  kültürel, tarihsel, ekonomik, etnik ve moral farlılıklar ve benzerlikler gösteren Avrupa ülkelerini bilim şemsiyesi altında toplayan lider bir sivil toplum kuruluşudur.1985 yılında kurulmuştur. Merkezi Brüksel'dir. 

Üreme tıbbı alanında American Society of Reproductive Medicine (ASRM) ile birlikte  bilimsel çalışmalara destek olmakta, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmakta, tanı ve tedavi protokolleri  oluşturmakta,  uygulama ve sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.
Dernek her yıl Avrupa’nın bir şehrinde toplantı düzenlemekte, son yıl içerisinde yapılan bilimsel çalışmaların sunulmasına zemin hazırlamakta ve son gelişmeleri bilim adamlarının ilgi ve bilgisine sunmaktadır.

 

İstanbul Kongresinde Tartışılacak Konulardan Bazı Başlıklar:
*   Kadın ve aile sağlığının ülke ekonomilerindeki yeri ve kalkınmasındaki önemi
*   İnsan üremesi ve genetiğinin daha iyi anlaşılması için güncel araştırma sonuçlarının tartışılması ve yaygın kullanımlarının sağlanması
*   Avrupa’da üreme sağlığı konsepti ve güncelleme çalışmaları
*   Genetik kalıtsal hastalıkların önlenmesi, tanı ve tedavisi
*   Kök hücre teknolojisi ve tedavi amaçlı kullanımları,
*   Kadın ve erkekte kısırlık sorunu, önleme ve tedavi stratejileri,
*   Doğurganlığın planlanması ve ülkelerin sosyal, kültürel, ekonomik, politik önceliklerine göre uzun süreli stratejilerin belirlenmesi
*   Ailenin ve kadın sağlığının ülke ekonomisindeki rolü
*   Kanserin önlenmesi ve çare arayışları,
*   Kadınlarda hormon bozuklukları,
*   Menopoz tedavilerinde yeni bakışlar, yaşlanmanın önlenmesi,
*   Yaşlı nüfusun sıhhatinin korunması ve ekonomik kazanımlar,
*   Tüp bebek tekniklerinde yenilikler, tedavilerin geniş kitlelere ulaştırılması için ekonomik merkezli çözüm stratejileri,
*   Sağlık turizminin getirdikleri ve etik, ahlaki, kanunsal, moral sorunlar ve çözüm önerileri
*   Kanser tedavisi sonrası doğurganlığın korunması,
*   Tedavilerde ve tanı prosedürlerinde güvenirlik ve kalite kontrolleri, kanıta dayalı tıp uygulamaları,
*   Gelişen teknoloji ve iletişim araçlarının kaliteli tıp hizmetinin uygulanmasında kullanılması

 

İLETİŞİM:  Nehir KOŞARGELİR  0537 717 7533  ---- [email protected]



KONGRE DUYURUSU VE GENEL BİLGİ İÇİN:  http://www.eshre2012.net/tr/


Bu haber toplam 4262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.