1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. 2021'de Çıkan Psikoloji Kitapları

2021'de Çıkan Psikoloji Kitapları

2021'de çeşitli yayınevlerinden çıkan psikoloji içerikli kitapları Aktüel Psikoloji okuyucuları için derledik. Sayfa çeşitli periyodlarla güncellenecektir.

A+A-

2021'de Çıkan Psikoloji Kitapları

Kitapları seçkin kitapçılar ve online satış platformlarından temin edebilirsiniz. Sayfa çeşitli periyodlarla güncellenecektir.


DEPRESYON - KAYGI FARKINDALIK KARTLARI

Depresyonunuz olduğunda çoğu şey eskisi kadar keyif vermez birçok şey bunaltıcı gelebilir. Duygusal ve fiziksel olarak yorgun hisseder size iyi etki edebilecek küçük adımlar atmak bile size imkânsız gelebilir.

Nörobilimci, Alex Korb'un yenilikçi kitabı The Upward Spiral'den yararlanan bu 52 kartlık deste, düşünceleri yeniden şekillendirmek ve daha sağlıklı bir yaşama doğru yukarı doğru bir döngü oluşturmak için etkili bir yaklaşım sunuyor.

depresyon-kartlari.jpgİster duygu durum, motivasyon, uyku veya stres konularından bir tanesiyle isterseniz de bunların hepsiyle mücadele ediyor olun, nörobilimi daha iyi anlamak, bu sorunlarla başa çıkmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Depresyon ve anksiyetenin kökeni biyolojiye dayansa da biyolojiniz yeniden şekillendirilebilir.
Düşünceleriniz, davranışlarınız, etkileşimleriniz ve çevrenizde yapacağınız ufak değişikliklerle depresyon ve anksiyeteye katkıda bulunan temel beyin devrelerinin aktivitesini ve kimyasını değiştirebilirsiniz. Olumlu yaşam değişiklikleri, olumlu zihinsel değişikliklere yol açar. Böylelikle ileriki olumlu yaşam değişimleri daha erişilebilir hale gelir. Bu da sizi ileriye taşıyan döngünün özüdür.

Bu deste, ileriye taşıyan döngünün dokuz temel unsurunda size rehberlik edecektir. İşte bu unsurlar:

1. Farkındalık ve döngüyü anlamak
2. Aktivite döngüsü
3. Nefes ve beden döngüsü
4. Uyku döngüsü
5. Sosyal döngü
6. Hedefler ve kararlar döngüsü
7. Mindfulness ve kabul döngüsü
8. Alışkanlık döngüsü
9. Minnet ve şefkat döngüsü

Yayınevi:    Apamer Yayınları
Yazar:    Alex Korb 
Çevirmen:    Ezgi Tanıl
ISBN:    9786050629972
Sayfa :    110
Ebat :    9 X 13
Basım Tarihi:    04.05.2021
Son Basım Tarihi:    04.05.2021 1.Baskı


Filial Terapi


Üçüncü edisyondan Türkçeye çevirisi yapılan Dr. VanFleet’in bu kitabı, Filial Terapi konusunda yazılmış benzersiz bir çalışmadır.  Dr. VanFleet bu metni hazırlarken öyle coşkulu ve açık bir dil kullanmış ki ortaya hem tecrübeli hem de acemi klinisyenlere hitap eden anlaşılabilir ve ilham verici bir eser çıkmış.
Eliana Gil, PhD,
Virginia, Fairfax Gil Travma İyileştirme ve
Eğitimi Enstitütüsü Kurucu Ortağı


filial.jpgAlandaki son gelişmelerle güncellenmiş bu edisyon, Filial Terapi’yi besleyen teknik yaklaşımların ayrıntılı açıklamalarını ve bu yaklaşımların nasıl entegre edildiğini içeriyor. Filial Terapiyi klinik çalışmalarında kırk yılı aşkın süredir uygulayan biri olarak Dr. VanFleet’in bu incecik kitaba sığdırmayı başardığı faydalı bilginin yoğunluğuna hayran kalmamam mümkün değil.

Barry G. Ginsberg, PhD,
İlişkileri İyileştirme Merkezinin Yönetici Müdürü, Relationship Enhancement Family Theraphy ve 50 Wonderful Ways to Be a Single-Parent Family  kitaplarının yazarı

Tüm dünyada ve Amerika’da Filial Terapi’ye duyulan ilginin hızla arttığı şu dönemde tam da ihtiyaç duyulan güncel bir edisyon! Dr. VanFleet gerek Filial Terapi uygulamalarının yürütülmesinde işin “nasıl yapılır”ına odaklanmasıyla gerekse Filial Terapi alanındaki araştırma ve uygulamaları anlamayı kolaylaştıran bilgiler vermesiyle gerekse de bu alanı çokkültürlülüğü baz alarak irdelemesiyle harika bir kitap çıkarmış ortaya. Bu kitap kesinlikle çocuklarla ve ailelerle çalışan her klinisyenin vazgeçilmezi olacak!

Heidi G. Kaduson, PhD, RPT-S,
New Jersey ve New York Monroe Township’de özel bir kurum olan
Oyun Terapisi Eğitimi Enstitüsü’nde Yönetici

Yayınevi:    Apamer Yayınları
Yazar:    Rise VanFleet 
Çevirmen:    Hale A. Kahyaoğlu Çakmakçı, Sevcan Karakoç Demirkaya
ISBN:    9786050629941
Sayfa :    144
Ebat :    16 X 23,5
Basım Tarihi:    22.03.2021
Son Basım Tarihi:    22.03.2021 1.Baskı


Şimdi Şehir İçin Kalp Zamanı

“İnsanın iyiliğe inanmadığı, kötülüğün kol gezdiği bir çağda saatlerimizi inadına kalbin zamanına ayarlayalım.”

kalp-zamani-002.jpgKemal Sayar şehir insanının gönül yorgunluklarını, ruhların gizli yaralarını ilaçlardan önce kelimelerin sağaltacağına inanan, yeri geldiğinde “reçeteye şiir yazan” bir psikiyatrist. Her kitabında, her söyleşisinde bize daima “kalbin zamanını” hatırlatıyor. Hele de şimdi, dünyanın görülmemiş bir “felaket” yaşadığı şu dönemde hissettiğimiz yalnızlaşma ve endişe üzerine söyleyecek çok sözü var. Söyleşilerden derlenmiş, güncellenerek zenginleştirilmiş bu kitap, zihninizde rüşeym halinde bekleyen pek çok yeni düşünceyi harekete geçirecek.

Yayınevi: Kapı Yayınları
Yazar:    Kemal Sayar 
ISBN:    9786257706186
Sayfa :    280
Ebat :    13,5 X 19,5
Basım Tarihi:    16.02.2021
Son Basım Tarihi:    16.02.2021 1.Baskı

 

 


Seri Katiller


0003233-seri-katiller.jpeg“Seri katil” denilince çoğumuzun aklına genellikle Amerikan yapımı televizyon dizilerinden bildiğimiz Ted Bundy, John Wayne Gacy ve Jeffrey Dahmer gibi yirminci yüzyılın en vahşi Amerikalı seri katilleri gelir. Bunlar kurbanlarına tarif edilemez acılar çektirmiş, hiçbir insani yönü bulunmayan eylemler gerçekleştirmiş canavarlardır. Ama dünya sadece Amerikalı seri katillere ev sahipliği yapmaz. Örneğin Japonya’da, Avustralya’da, Brezilya’da, İtalya’da veya Makedonya’da Amerikalı benzerlerini aratmayacak caniler bulmak mümkündür. Üstelik bazıları ‒toplumdaki genel algıyı yıkacak şekilde‒ kadındır.

Seri Katiller’de, on altı farklı yazarın farklı zaman dilimlerinde kaleme aldığı yaşanmış olayları bulacaksınız. Bu gerçek hikâyelerde dünyanın dört bir yanındaki farklı cinsiyetlerden, farklı yaş ve meslek gruplarından insanların en karanlık eylemlerini, yaşamöykülerini ve nasıl yakalandıklarını okuyacaksınız.

“Seri katiller hakkında okuduğum açık ara en iyi kitap. Her yazarın özgün bir içgörüsü var; bunun sebebi bazen tasvir ettikleri katille bizzat karşılaşmış olmaları ama aynı zamanda duyarlılıkları sayesinde katillerin akıl sır ermez zihinlerine girebilmeleridir. Ürpertici, çok dokunaklı ama hepsinden önemlisi, okunması gereken bir kitap.”

—Peter Guttridge, eleştirmen ve cinayet romanı yazarı

ISBN    978-605-02-0835-1
Yayınevi    Say Kitap
Baskı Tarihi    2021
Baskı Sayısı    1. Baskı
Çevirmen    Nurdan Soysal
Özgün Ad    The Best New True Crime Stories: Serial Killers
Sayfa Sayısı    304
Ebat    13.5x21


Bir Çocuğun Gözünden Travma


Travma sadece istismar, şiddet ve sevilen bir kişinin kaybı gibi bir felaketten değil, doğal afetlerden ve trafik kazası, bir-cocugun-gozunden-travma.jpgtıbbi müdahaleler ve hatta bisikletten düşmek gibi son derece basit bir şeyden kaynaklanabilir. Bu kitabın anafikri travmanın bedene, beyne ve ruha nasıl işlendiği hakkındadır ve bu genellikle kaygı, kâbuslar, depresyon, fiziksel hastalıklar, bağımlılıklar, hiperaktivite ve agresyon şeklinde kendini gösterir. Vaka çalışmaları ve kolay, uygulanabilen aktiviteler yönünden zengin bu kitap, size bir çocuğun, kendisine gerekli destek verilirse nasıl travmadan kurtulabileceğini açıklar ve çocuklarla ilgilenen herkese travmadan kurtulabilmenin ve onu engellemenin araçlarını sunar.

Yayınevi:    Butik Yayınları
Yazar:    Peter A. Levine,  Maggie Kline 
Çevirmen:    Pınar Savaş
ISBN:    9786057006127
Sayfa :    520
Ebat :    13,5 X 21
Basım Tarihi:    01.04.2021
Son Basım Tarihi:    01.04.2021 1.Baskı

 

DİĞER KİTAPLARA  AŞAĞIDAKİ NUMARALARDAN  ULAŞABİLİRSİNİZ

Bu haber toplam 10005 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.