1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2011 ÖSYS'de İlk 100'e Girenlerin Tercih Ettiği Bölümler

2011 ÖSYS'de İlk 100'e Girenlerin Tercih Ettiği Bölümler

ÖSYM, 2011 – ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirme puanı en yüksek 100 adayın, puan türlerine göre yerleştirildikleri yükseköğretim programlarını açıkladı.

A+A-

Adayların kişisel bilgilerinin verilmediği açıklamada, “Bu bilgiler yükseköğretim kurumlarının talebi üzerine açıklanmıştır, bu bilgilere özel yerleştirilen adaylar dâhil edilmemiştir(TUBİTAK ödülü, vb.)” denildi.

Açıklamaya göre, bu adaylar MF puan türlerinde en çok Matematik Öğretmenliği, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tıp, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerini tercih etti.

TM puan türlerinde İktisat, İşletme, Ekonomi, Hukuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Felsefe, Sanat ve Sosyal Bilimler Programları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ön plana çıktı.
TS puan türlerinde en başaralı adaylar, Sinema ve Televizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Coğrafya Öğretmenliği, Reklamcılık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Tarih gibi bölümlere yerleştirildi.

ÖSYM'nin açıklamasında,YGS1, 2, 3, 4, 5 ve 6 puan türlerinde puanı en yüksek 100 adayın, yerleştirildikleri yükseköğretim programları da yer aldı.

Bu programlardan bazıları şöyle: "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Uçak Gövde-Motor Bakım, Havacılık Elektrik ve Elektroniği,Bilgisayarve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Adalet Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, İlahiyat, İslam ve Din Bilimleri, Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Uluslararası Ticaret, Üstün Zekâlılar Öğretmenliği, Yönetim Bilişim Sistemleri."

DİL puan türlerinde en yüksek yerleştirme puanı olan 100 adayın yerleştirildikleri yükseköğretim programları arasında ise İngilizce Öğretmenliği, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı da yer aldı.

CİHAN

Bu haber toplam 4212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.