1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. 2008 ÖSS Ek Kontenjanlarına Kimler Başvurabilir

2008 ÖSS Ek Kontenjanlarına Kimler Başvurabilir

2008 ÖSS Ek Kontenjanlarına kimlerin başvuru yapabileceği ile ilgili bir çok soru bize ulaşmaktadır. Ancak bu konuyla ilgili 2008 ek yerleştirme kılavuzu henüz yayımlanmadı...

A+A-

Aktuel Psikoloji / Rehberlik Servisi


2008 ÖSS Ek Kontenjanlarına kimlerin başvuru yapabileceği ile ilgili bir çok soru bize ulaşmaktadır. Bu konuyla ilgili 2008 ek yerleştirme kılavuzu henüz yayımlanmadı. Ancak 2007 ÖSS ek yerleştirme kılavuzundakiş başvuru yapabileceklerle ilgili şartların 2008 ÖSS ek yerleştirme işlemleri içinde geçerli olması bekleniyor. 2007 ÖSS de ek yerleştirme kılavuzunda başvuru yapabilecek kişilerle ilgili temel koşullar şunlardır:

2007-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim  Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş(veya Açıköğretimin Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir.

Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edilebilecektir.

b) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardanbirkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki önlisans programlarını yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2. 2007'da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

3. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

4. 2007-ÖSS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2007-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu halde sınava girmeyen veya 2007-ÖSYS'de sınava girerek 160,000'ın altında ÖSS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

5. 2007-ÖSYS'de sınava girerek ilgili puan türünde 160,000 ile 184,999 arasında ÖSS puanı

alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile

Tablo-4'teki Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.

Bu haber toplam 8875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.