1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 2. İstanbul Parapsikoloji Konferansı

2. İstanbul Parapsikoloji Konferansı

Türkiye'de ikinci defa gerçekleştirilecek olan uluslararası katılımlı 2. İstanbul Parapsikoloji Konferansı, 23-24 Mayıs 2009 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecektir.

A+A-

Türkiye'de ikinci defa gerçekleştirilecek olan uluslararası katılımlı 2. İstanbul Parapsikoloji Konferansı, 23-24 Mayıs 2009 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecektir.

Duyular dışı algılama yeteneğini inceleyen bir bilim dalı olan ''parapsikoloji''yi konu alan ve organizasyonunu DER-TUR'un üstlendiği konferans, İnsanlığı Birleştiren Bilgiyi Yayma Vakfı (BİLYAY) ile Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneğinin (MTİA) ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir.

Konferansa katılacak olan yabancı konuşmacılar arasında San Franscisco Saybrook Lisansüstü Eğitim Okulunda psikoloji profösörü olan Dr. Stanley Krippner, Atlantic Üniversitesinde araştırma görevlisi Stephan A. Schwartz, Oregon Üniversitesinden Dr. Amit Goswami, California İntegral İnceleme Enstitüsünden Charles Winstead, Türkiye’den Dr. Sultan Tarlacı, Dr. İnci Erkin ve Dr. Ali Seydi Gültekin gibi kendi alanlarında çok ünlü isimler yer almaktadır.

Gezegen ruhsallıkla özgürleşecek. Sizi de bekliyoruz...

Konferans konuşmacılarından bazı başlıklar:

Roger Nelson: “Global Bilinç Projesi”
Dünya’da meydana gelen olaylar önceden bilinebilir mi? Düşüncemizle suç oranlarını azaltabilir miyiz? Başımıza gelebilecek olayları biz kendimiz ne kadar etkiliyoruz? Dünya’yı ortak bir bilinç mi yönetiyor?

Amit Goswami: “Kuantum ve Bilinç”
Hangisi rüya, hangisi gerçek? “Gerçeklik” nedir? Tanrı var mı? Bilim Tanrı’nın varlığını doğruluyor... Kuantum fiziği “tek gerçek şeyin bilinç olduğunu” söylüyor!

Stanley Krippner: “Şamanlar: İlk Bilimsel Araştırmacılar ve İlk Ruhsal Uygulamacılar”
Rüyalarımız bize ne mesajlar veriyor? Telapati mümkün mü? Şamanlar dertlere nasıl çare bulurlar? Rüyalar sıkıntılarımızı çözmede ne kadar etkin?



Stephan Schwartz: “Uzaktangörü ve Parapsikolojik Fenomenler”
Parapsikolojik yetenekler ne demek? Telapati var mı? Başka bir yerde olan bir olayı ya da bir yeri uzaktan algılamak mümkün mü? İnsan geçmişi ya da geleceği bilebilir mi? Uzaktan algı ne demek?

Charles Winstead: “Günümüze Dek Çağlar Boyunca Bilim ve Mistisizmin Sanatsal Belgelenişi”
Doğanın içindeki sonsuz olasılıklar sanatla nasıl keşfediliyor? Bilim ve Mistisizm sanata çağlar boyunca nasıl yansıdı?

Dr. İnci Erkin: Niyetin Gücü ve Başkasının Yerine Enerji Psikolojisi Teknikleri ile Çalışmalar
Duygusal çöplerinizi temizlemeye hazır mısınız? Sizi rahatsız eden ve sisteminizi yavaşlatan duygulardan arınıp nasıl sağlıklı olabilirsiniz? Uzaktan başkalarını iyileştirmek mümkün mü?

Dr. Uma Krishnamurthy: “Kuantum Bilinç, Yoga Psikolojisi ve Dönüşüm”
Nasıl mutlu olabiliriz? Olumsuz duyguları olumlu duygulara nasıl dönüştürebiliriz? Bilincimizi pozitife yönlendirmek... Öfkenizi dönüştürmek mümkün! Yoga ve dansla özgürleşin!

Ali Seydi Gültekin: “Radyestezi ve Bilimsel Uygulamaları”
Sarkaç ve çatal çubuk ne işe yarar? Gerçekten çatal çubukla, sarkaçla maden bulmak, hangi besinin size yararlı olduğunu tespit etmek mümkün müdür? Tarımda, ofiste, her yerde radyesteziden yararlanın...

M. Reşat Güner: “Bilincinizin Sınırlarını Keşfedin”
Sezgisel Yaratıcılık, Olağandışı Bilinç Halleri ve Bilinçaltının Programlanması

Tarık Arıldal: “Metapsişik Parapsikoloji”
Parapsikolojinin tarihsel gelişimi, parapsikolojik fenomenlerin farklı bir yorumu

Tarih : 23-24 Mayıs 2009
Yer : Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi
Adres : Cumhuriyet Cad.
Harbiye İstanbul
Tel : (212) 233 27 20

Bu haber toplam 8803 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum