1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 11.DÜNYA KALP GÜNÜ

11.DÜNYA KALP GÜNÜ

Türk Kalp Vakfı öncülüğünde düzenlenecek “11. Dünya Kalp Günü” etkinlikleri, “Kalple Çalışıyorum” temasıyla 26 Eylülde gerçekleştirilecek.

A+A-

Barbaros Point Hotel'deki basın toplantısında konuşan Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, vakfın 1995'ten beri Avrupa Kalp Birliğinin resmi üyesi olduğunu, ayrıca Avrupa Birliği logosunu taşıdığını belirterek, Dünya Kalp Günü'nün bu yılki sloganı ve ana temasının “Kalple Çalışıyorum” olarak belirlendiğini bildirdi.

 

Yıldırımakın, kalp ve damar hastalıklarının, herkesin en büyük ve önemli problemi olduğunu vurguladı.

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da 10 yıldır eylül ayının son pazar günü düzenlenen Dünya Kalp Günü'nün bu yıl 26 Eylülde yapılacağını söyledi.

 

Demircan, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde halkla yapılacak sağlıklı yaşam yürüyüşüyle başlayacak organizasyonun bisiklet turu ve Mehteran Takımı konseriyle devam edeceğini ifade etti.

 

Kalbin değerini anlatmak ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Demircan, Türkiye'de her yıl 207 bin kişinin kalp hastalıkları dolayısıyla hayatını kaybettiğini, kalp ve damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığına dikkati çekti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç da belediye olarak sosyal belirleyicilik adına konuya duyarsız kalamayacaklarını ve hedeflerinin, koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu ifade etti.

Saraç, “2008'den beri 332 bin 962 kişiye tarama yapıldı ve 50 yaş üzeri kadınlarda kalp krizi riskinin yüzde 10, erkeklerde ise yüzde 20 olduğu sonucuna ulaşıldı” dedi.

 

Sanatçı Halil Ergün de kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sadece vakfın yeterli olamayacağını belirterek, bu konuda küçük yaştan itibaren verilecek eğitimin önemine işaret etti.

 

Spor yazarı Şansal Büyüka da 2008'den bu yana 4 kez anjiyo olduğunu, bu yaz ise by-pass ameliyatı geçirdiğini bildirerek, “Hastalığımın, tamamen iş hayatımda yaşadığım stresten kaynaklandığını düşünüyorum” diye konuştu.

 

Konuşmacı ve destekçilere teşekkür plaketi verilen toplantıya, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akşit, Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Özbek, gazeteci-yazar Rahmi Turan ve Doğa Kolejleri Kurucusu ve Başkanı Fethi Şimşek de katıldı.

 

 

 Hürriyet

Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.