1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Zihinsel Kısıtlı Çocuklardan Fotoğraf Sergisi

Zihinsel Kısıtlı Çocuklardan Fotoğraf Sergisi

Özel eğitim gereksinimi olan – farklı zihinsel kısıtlı- çocuklar ve gençlerin birbirinden çarpıcı fotoğrafları; İzmir, Çanakkale, Kıbrıs ve Ankara'dan sonra şimdi de Fransız Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

A+A-

Özel eğitim gereksinimi olan – farklı zihinsel kısıtlı- çocuklar ve gençlerin; Z!H!N Ergo Sum Fotoğraf Atölyeleri Grubu üyelerinden aldıkları fotoğraf eğitimi sonucunda ortaya çıkardıkları birbirinden çarpıcı fotoğraflar; İzmir, Çanakkale, Kıbrıs ve Ankara'dan sonra şimdi de Fransız Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Sergide; 12 atölye katılımcısının (Alican Irmak, Atike Gürleyen, Başak Temoçin, Coşkun Çetinkol, Fırat Demiral, Gökhan Uluekmekçi, Hanife Gündoğar, Münir Algan, Samet Tosun, Serdar Karalı, Serpil Kırçiçek ve Şükran Karateke) 5 ay süren proje kapsamında aldıkları 2 aylık eğitim ve çalışmalarının sonuçlarını görmek mümkün.

Sergi fotoğrafları; İzmir'de;  Balıkçı Barınağı, Doğal Yaşam Parkı, Hurdalık, tekstil atölyesi, tarihi Agora gibi çeşitli mekanlarda yapılan fotoğraf çekim gezileri ile toplam 40 günlük fotoğraf çekim çalışması sonrası elde edilen sonuçlar arasından seçilen 30 kareden oluşuyor.

Sergi, 11 Mart  akşamı  Fransız Kültür Merkezi'nde 19:00 da gerçekleşecek açılış sonrasında; 8 Nisan'a kadar gezilebilecek.

2007 yılı Şubat ayında ZİÇEV, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme  ve Koruma Vakfı bünyesinde ( www.zicev.org.tr );  özel eğitim gereksinimi  olan bireylere (özellikle çocuk ve gençlere) gönüllü fotoğraf eğitimi vermek üzere  kurulmuş olan atölye Vakfın; Ankara Şubesi'nde (AFSAD) Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin desteğiyle 24 katılımcı ve  2009 Şubat ayından beri de, yine Vakfın İzmir Şubesi'nde, bu defa Avrupa Komisyonu‘ ndan sağlanan hibeyle, Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (EFOT) desteğiyle 12 katılımcı ile eğitim ve çalışmalarını  sürdürüyor. E – Fotoğraf Dergisi FOTORiTiM ( www.fotoritim.com ) de atölye çalışmalarının bir sosyal proje olarak yaygınlaşmasına internet ortamında destek veriyor.

T.C. Başbakanlık, DPT, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( www.ua.gov.tr ) Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu‘ ndan sağlanan hibeyle; N. Elif Vargı  (Yasal Temsilci), Aslı Satı Erdoğan (Proje Sorumlusu), Güzin Tezel (Proje Koçu) ve Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (EFOT) üyeleri (Barış Kocamaz, Bernis Sütçübaşı, Sevim Temel, Mustafa Çağrı Güngören, Emine Karaduman, Didem Açıkalın ve Aylin Kara) desteği ile ZİÇEV, Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim Okulu bünyesinde kurulan atöye çalışmalarından oluşan sergi, İzmir, Çanakkale, Kıbrıs ve Ankara' dan sonra şimdi de İstanbul Fransız Kültür Merkezinde sergilenecek.

Ayrıntıl bilgi için web adresi: http://www.zihinergosum.org

Bu haber toplam 4890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.