1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Zihinsel Engelli Çocuklara Araba Yıkama Terapisi

Zihinsel Engelli Çocuklara Araba Yıkama Terapisi

Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerine otomobil yıkatarak terapi yapıyor.

A+A-
Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerine otomobil yıkatarak terapi yapıyor.
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerine otomobil yıkatarak terapi yapıyor.

120 kişilik kapasitesiyle ağır zihinsel engelli çocuklara tam gün hizmet verdiklerini belirten Okul Müdürü Birol Aydın, "Bazı işlere yerleştirdik fakat uyum zorluğu yaşadıklarını gördük. Daha sonra okul içinde iş imkanları oluşturmaya başladık. Arka bahçeye oto yıkama yeri açtık. Burada bir çeşit tirapi uygularken harçlıklarını da çıkarmalarını sağladık. Bu, onları çok mutlu etti." dedi.

Bu tür okulları yönetenlerin öncelikle zihinsel engelli çocukların hiçbir şey yapamayacağı düşüncesinden kurtulması gerektiğinin altını çizen Müdür Aydın, "Biz bu önyargıyı yıktık ve bu amaç üzerine çalıştık. Önyargıyı yıkınca istediğinizi alıyorsunuz. Çünkü bu çocuklara eğitim verildiği zaman yapamayacakları yok." şeklinde konuştu.

Otomobillerin iç ve dış temizliğini 5 liraya yaptıklarını, buradan elde edilen paranın makbuz karşılığı alındığını belirten Aydın, kazancın tamamen öğrenciler arasında paylaştırıldığını vurguladı.

Eğitimle imkansızı başarabileceklerini gördüklerini söyleyen Birol Aydın, şunları kaydetti:
"Okulumuzun birinci bölümü, eğitim uygulamaya ayrılmış durumda. Burada ağır zihinsel engellilere, kendi ihtiyaçlarını giderme yöntemlerini öğretiyoruz. Daha sonra ikinci bölüme geçerek, atölye ve iş bölümü sayesinde kendilerne has yetenek ve beceriler kazanıyorlar."

Çalışmalarının bununla da sınırlı olmadığını vurgulayan Aydın, semazen ekipleriyle Türkiye'de bir ilke imza attıklarını, ayrıca bando takımı kurarak çocukların katılımını sağladıklarını söyledi.
 
Bu haber toplam 4818 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.