1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Van'da Kız Yurdunda İsyan ve Yangın

Van'da Kız Yurdunda İsyan ve Yangın

Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlar, Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eski görevi olan psikolojik danışmanlık görevine geri döndürülmesine isyan etti.

A+A-

Kızlar, yurtta yatakları ve battaniyeleri ateşe verdi, camları kırdı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti, sinir krizi geçiren bazı kızlar hastaneye kaldırıldı.

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Selimbey Mahallesi'ndeki Van Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, görevini vekaleten yürüten Yurt Müdürü Uğur Çimen'in eski görevine verilmesine isyan etti.

Kızlar kaldıkları odalarda yatakları ve battaniyeleri ateşe vererek pencereden attı. Yurdun camlarını da kıran kızlara diğer arkadaşları da destek verdi. Olay yerine itfaiye, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan yatak ve battaniyelerdeki alevleri söndürdü. Daha sonra olay yerine Vali Vekili Hasan Yılmaz geldi. Vali Vekili Yılmaz ile görüşen öğrenciler eylemi bitirdi. Eyleme katılan bazı kızlar, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

YILMAZ: ''ŞU AN İÇİN HER ŞEY KONTROL ALTINDA''

Van'daki Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan ve eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle eylem başlatan kız öğrenciler, Vali Vekili Hasan Yılmaz ile görüştükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

Selimbey Mahallesi Kaptan Sokak'taki Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızların Vali Münir Karaloğlu ile görüşmek istediğini ancak Karaloğlu'nun, il dışında olması nedeniyle kendisinin kızlarla görüştüğünü ifade etti.

Vali Vekili Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kız Yetiştirme Yurdu'nun Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünde bulunan 13 kız çocuğumuz, Uğur Çimen'in müdür olmasını istedikleri için böyle bir girişimde bulunmuş. Kızlarla görüşerek, onları ikna ettim. Şu an için her şey kontrol altında. Kapıları açtık. Kızların bazılarında ufak tefek çizikler var. Olay yerinde bekleyen ambulanslar kızlarımıza gerekli müdahaleyi yapıyor.''

Bir gazetecinin, ''sorun çözüldü mü'' sorusu üzerine Yılmaz, ''sorunun çözümü için söz verdik. Sorun kalmadı'' şeklinde yanıt verdi.

Kızların eylem sırasında içindeki eşyaları ateşe vermesiyle odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eyleme katılan bazı kız çocukları, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Van'da Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle akşam saatlerinde eylem başlatmış, odalarının kapısına ranza dayayarak, çarşafları ve minderleri ateşe vererek aşağı atmıştı.

AJANSLAR

Bu haber toplam 7275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.