1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Tacizci Öğretmene 45 Yıl Hapis

Tacizci Öğretmene 45 Yıl Hapis

Antalya'da, kent merkezindeki bir okulda görev yaptığı dönemde 8 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen A.K , toplam 46 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Bir ilköğretim okulunda, 2005 ve 2006 arasında, kız öğrencilere elle cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen ve velilerin şikayeti üzerine Aralık 2006'da tutuklanan öğretmen A.K hakkında, Yargıtay'ın verdiği bozma kararı çerçevesinde yeniden yapılan yargılama tamamlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''Cinsel saldırı'' suçlamasıyla her bir öğrenci için ayrı ceza talepleriyle yargılanan Karaca'nın hazır bulunduğu duruşmaya, cinsel tacize uğradığı belirtilen öğrencilerin aileleri de katıldı.

Duruşmada, öğrencilerin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına yönelik İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda, 12 yaşındaki bir öğrencinin, maruz kaldığı cinsel saldırı nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu bildirildi. Raporda, 7 öğrencinin ruh sağlığının ise bozulmadığı tespiti de yer aldı.

Mahkeme heyeti, davada karar verileceğini bildirerek, sanıktan son savunmasını yapmasını istedi. Savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini yineleyen Karaca, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, öğrenci-öğretmen ilişkisini kullanarak 8 öğrenciye ''cinsel saldırı'' eylemlerini gerçekleştirdiğini belirttiği sanığa, ruh sağlığı bozulan kız çocuğuyla ilgili 13 yıl 5 ay, diğer 7 öğrenciye yönelik suçları nedeniyle de her biri için 4 yıl 8'er ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Karara göre, sanık öğretmen A.K, tüm eylemleri nedeniyle 46 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

A.K, daha önce yapılan yargılamada da 37 yıl 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmış, bu karar, Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Yargıtay tarafından bozulmuş ve yargılama yeniden başlamıştı.

AA

Bu haber toplam 4070 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.