1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Siyah Lekelerden Kurtulmak İçin Evde Yapılabilecekler

Siyah Lekelerden Kurtulmak İçin Evde Yapılabilecekler

Bu akşam katılman gereken bir parti var! Birkaç temel fondöten uyguladıktan sonra bile, koyu renkli lekelerinizi hala görebilirsiniz. Fakat bu koyu renkli lekelerden kurtulmak sandığınız kadar zor değil.

A+A-

Sizler için bugün cildinizdeki siyah lekelerden kurtulmak için kullanabileceğiniz harika öneriler hazırladık.

Koyu lekeler, yaşlılık lekeleri veya siyah lekeler olarak da bilinir. Yüzünüzde, omuzlarınızda, kollarınızda veya sırtınızda görülebilen renksiz cilt lekeleridir ve kırmızı, kahverengi veya gri tonlarında olabilirler. Bu lekeler, cildimizin renginden sorumlu pigment olan melaninin aşırı denetlenmesinden kaynaklanmaktadır. Bu noktalar gölgede ve boyutta değişebilse de, hepsinde ortak olan bir şey var – herkes için büyük bir sıkıntı kaynağı.

Makyajla kaplamak yerine, bu makalede listelenen çareleri doğal olarak lekeleri hafifletmek için kullanın. Bu makalede listelenen evde doğal çözümler, koyu renkli lekeleri giderir, cildinizi besler ve ayrıca gelecekte iz oluşmasını önler.

Siyah Lekelerin Sebepleri Nelerdir?

Aşırı güneşe maruz kalma: Güneşte veya bronzlaşma yataklarında, yeterli miktarda güneş koruyucu uygulanmadan çok fazla zaman harcamak, cildinizin melanin üretimine başlamasını sağlayabilir. Bu vücudun zararlı ultraviyole ışınlarından korunmasına verdiği tepkidir ve bu da yüzdeki siyah leke sayısını artırır.

Hormonal değişiklikler: Hamileyken östrojen ve progesteron üretimindeki dalgalanma, doğum kontrol hapları veya menopoza girme dengesiz melanin üretimine neden olabilir. Güneş ışığına maruz kalmak, bu lekelerdeki melanin salgılanmasını harekete geçirerek siyah noktalara neden olur.

Yüzdeki epilasyon: Yüzdeki tüylerinizi cımbızlayarak, cilalayarak veya tüy dökücü kremler kullanarak çıkarmak cilt iltihabına neden olabilir. Bu daha sonra bu bölgelerde cildin renginin solmasına neden olabilir.

Sivilce / Yaralanma: Sivilce, yaralanma veya herhangi bir ameliyatın geride bıraktığı izler, yavaş yavaş kaybolmak yerine karanlık noktalara dönüşebilir.

Yaşlanma: Yaşlandıkça, cilt hücreleriniz gençliğinizde olduğu kadar kolay üremez. Böylece cildinizin hasarlı bölgeleri onarması ve renksiz lekelerden kurtulması zorlaşır.

Siyah Nokta Çeşitleri

“Karanlık noktalar ya da siyah noktalar. Hepsi aynı! Sadece onlardan nasıl kurtulacağımızı bilmek istiyoruz diyorsanız acele etmeyin! ” Ne tür karanlık noktalara sahip olduğunuzu bilmek çok önemlidir. Sadece vücudunuz hakkında sizi daha fazla bilgilendirmekle kalmayacak, onlardan kurtulmak için uygun tedaviyi seçmenize de izin verecektir.

Melazma: Melazma, yanaklarda lekeye benzer bir şekilde görünen koyu renkli lekeleri belirtir. Hormonal dengesizlikler, hormonal terapi tedavisi veya tiroid fonksiyon bozukluğu bu tür karanlık noktalara neden olabilir.

Lentijinler: Lentijinler, dağınık görünen ve belirli bir şekilde görünmeyen koyu lekelerdir. Bunlar genellikle yaşlı insanların derileri üzerinde görünen “karaciğer lekeleri” olarak adlandırdığımız şeydir. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına aşırı derecede maruz kalmanın doğrudan bir sonucudur.

Sivilce izleri: Sivilce herhangi bir bakteri ile enfekte olduğunda, çok acı verici olabilir ve patladıktan sonra bir iz veya iz bırakabilir. Bu işaret daha sonra karanlık bir noktaya dönüşebilir.

İnflamatuar sonrası hiperpigmentasyon: İnflamasyona neden olan aşınma, yanma, akne vb. Nedeniyle cilde neden olan herhangi bir yaralanma veya travma daha sonra o bölgede koyu lekelerin oluşumuna neden olabilir.

Siyah Lekeler Nasıl Yok Edilir?
Karanlık noktalar genellikle sağlık riski oluşturmaz. Bu nedenle, onlardan kurtulmak için herhangi bir dermatolojik tıbbi tedaviden geçmek tamamen size bağlıdır. Herhangi bir kozmetik tedaviye tabi olmak istiyorsanız, aşağıda verilen, göz önünde bulundurabileceğiniz bazı ev ilaçları size yardımcı olabilir.

Limon Suyu

Hayat size limon verirse, elbette, limonata yapın. Ama aynı zamanda karanlık noktalarından kurtulmak için onları kullan! Uzun yıllar boyunca yapılan ölçülebilir araştırmalar, limonda bulunan sitrik asit ve C vitamininin onu mükemmel ağartma maddesi haline getirdiğini kanıtladı, bu tam olarak karanlık noktalarınızı aydınlatmak için ihtiyaç duyduğunuz şeydir. Cildinizin hassasiyetine bağlı olarak bu inanılmaz malzemeyi kullanmanın çeşitli yolları vardır.

Yöntem 1 – Limon Suyu ve Su

Limon suyu, tek başına, koyu renkli lekeleri gidermek için harika bir yoldur. Bununla birlikte, konsantre biçiminde, cildiniz üzerinde oldukça sert olabilir. Bu nedenle, çözeltiyi seyreltmek için su kullanmak, özellikle hassas cildiniz varsa, iyi bir fikirdir.

Neye ihtiyacın var?

  • 1 limon
  • Filtrelenmiş su
  • Pamuk

Nasıl kullanılır?

Temiz bir kaseye limon suyunu sıkın.

Eşit kısımları temizleyin, limon suyuna süzülen suyu temizleyin.

Yüzünüzün her yerine limon suyu / su çözeltisi uygulamak için bir pamuk top kullanın.

20 dakika beklettikten sonra suyla yıkayın. Sabun kullanmayın.

Yöntem 2 – Limon suyu ve yoğurt yüz maskesi

Limon suyunun beyazlatma etkisi ve yoğurdun temizleme özelliği, koyu renk lekelerinizi aydınlatan ve cildinizi aydınlatan birleşik sonuç yaratır. Kim bir taşla iki kuş vurmak istemez ki?

Neye ihtiyacın var?

  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı taze yoğurt

Nasıl kullanılır?

Temiz bir kaseye limon suyunu sıkın.

1 çorba kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştırın.

Macunu yüzünüzün her yerine uygulayın ve 30 dakika bekletin.

Temiz suyla yıkayın.


16.gif


Yöntem 3 – Limon Suyu Ve Şeker

Şekerin peeling avantajları ve birleştirilmiş limon suyunun beyazlatma etkisi, tüm ölü cildinizden kurtulmak ve yüzünüze tazelenmiş bir ışıltı vermek için mükemmel sonuç sağlar.

Neye ihtiyacın var?

  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Nasıl kullanılır?

Temiz bir kaseye yarım limon suyunu sıkın.

Limon suyuna bir çay kaşığı şeker ekleyin ve iyice karıştırın (kuru cildiniz varsa bir çay kaşığı hindistancevizi yağı da ekleyebilirsiniz).

Karışımı parmaklarınız arasında ovun ve yüzünüzün her tarafını ovarak dairesel hareketlerle masaj yapın ve karanlık noktalara özellikle dikkat edin.

Ovalamaya iki dakika devam edin.

Temiz suyla yıkayın ve yüzünüzü kurulayın.

E Vitamini Yağı

Birçok dermatolog E vitamini yağının çeşitli cilt renklenme problemlerinin, özellikle de karanlık noktaların görünümünü azaltmadaki faydalarından söz eder. Bu nedenle birçok cilt bakım ürününde bulunan en önemli bileşenlerden biridir. E Vitamini, yaşlanma ve renk bozulmasından sorumlu olan serbest radikalleri hedef alan ve hasarlı hücrelerin onarımına yardımcı olan bir antioksidandır. Ayrıca, E vitamini yağının doğrudan cildinize uygulanmasını sağlamak için diğer bileşenlerle karıştırılmasına gerek yoktur. Bu nedenle, karanlık nokta giderimi için uygun ve uygun maliyetli bir seçenektir.

Patates

Bize mide mutluluğu vermenin yanı sıra patatesler cildimiz için harikalar yaratabilir. Patatesin temel bileşenleri olan nişasta ve şeker, ölü cilt hücrelerini yok etmek ve yenilerinin büyümesine yardımcı olmak için kombine peeling büyülerinde çalışır. B6 Vitamini, C vitamini, potasyum, çinko ve fosfor – cildinizdeki kolajen üretimini gençleştiren mineraller – bu kök sebzede de bulunur. Sonuç olarak, bir patates, cilt bakımının birçok faydasını sağlamak için birlikte çalışan çok sayıda mineralin deposudur. Koyu renkli lekeleri çıkarmak için patates kullanmanın birçok farklı yolu vardır.

Ayran

Temel olarak, ayranda bulunan laktik asit ayrıca bir tür alfa hidroksil asittir. Ölü cilt hücrelerinin yüzünüzden uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve koyu renkli lekeleri aydınlatır. Bu nedenle, koyu renkli lekelerinizi gidermek için profesyonel bir kimyasal soyma elde etmek için dermatoloğa bir ton para harcamak yerine, aynı sonuçları elde etmek için bir paket ayran için sadece birkaç lira harcayabilirsiniz.

Aloe Vera

Vücudumuzda bulunan A, B, C ve E vitaminlerine ek olarak vücudumuzda bulunan amino asitlerin% 90’ını içerir. Bütün bunlar, bu mucize bitkisinde de bulunan beta karoten ile birlikte, mucizevi bir anti- yaşlanma ve cilt besleyici özelliklerdir. Çabuk depigmentasyon sağlamanın yanı sıra karanlık noktaları gidermenin ve güneş yanığı tedavisinde bu harika bitki aynı zamanda analjezik (ağrı kesici) ve antiseptik etkiler sağlar. Aloe vera ayrıca mükemmel bir nemlendirici olarak da çalışır.

KAYNAK

Bu haber toplam 3830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.