1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Sivas Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi

Sivas Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi

Sivas'ta Yaşayan ve Eğitim Alamadıkları İçin Dört Duvar Arasında Kalan Otistik Çocuklar İçin Valilik Harekete Geçti.

A+A-

Sivas'ta yaşayan ve eğitim alamadıkları için dört duvar arasında kalan otistik çocuklar için valilik harekete geçti. Buruciye İşitme Engelliler Okulu yanında bulunan iki katlı binanın, bu çocukların eğitimi için düzenleneceği açıklandı.

Doğuştan gelişen, bireylerin beyin ve sinir sisteminin farklı yapısından kaynaklanan ve içe yöneliklik olarak tarif edilen otizm hastalığı, şahısların sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor. Genellikle 3 yaşından önce ortaya çıkan otizmin, bilimselliği kanıtlanmış verilere göre her 150 çocuktan birisinde çıkma riski bulunuyor. Otizm hastalarının özel merkezlerde eğitilmesi gerekiyor. Bu nedenle Sivas'ta özel eğitime ihtiyaç duyan 40 civarında çocuk için bir merkez kurulmasına karar verildi. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Kılavuz Mahallesi'ndeki Buruciye İşitme Engelliler İlköğretim Okulu yanında bulunan ve şu an boş olan iki katlı binayı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) olarak hizmete açmak için harekete geçti. Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından binanın keşfi yapılarak proje hazırlandı. Kurulacak merkez sayesinde eğitimden mahrum kalan onlarca çocuk eğitim hakkına kavuşmuş olacak. Burada çocuklar, temel becerilerden kişisel gelişime kadar birçok konuda eğitilecek.

2010 yılında eğitim vermesi beklenen OÇEM sayesinde otistik çocukların ailelerinin rahat bir nefes alacağını dile getiren Vali Yardımcısı Kemal ŞAHİN, "Özel İdare Sekreterliği'nden OÇEM için kaynağımızı ayırdık. Otistik çocukların eğitimine uygun olarak düzenlenecek binanın ihale tarihi önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Bu merkezi bir an önce açarak otistik çocuklarımızı ve ailelerini rahatlatmak istiyoruz." dedi. Yetersizliklerin sosyal kabul düzeyini yükselttikçe otistik çocukların kendilerini daha iyi ve mutlu hissedeceğini belirten Şahin, OÇEM'in gecikmiş bir ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. (CİHAN)
 

Bu haber toplam 8898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.