1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Sıddıka'nın Yaraları iyileşti travma sürüyor

Sıddıka'nın Yaraları iyileşti travma sürüyor

Van'da geçen yıl kocası tarafından kulağı kesilen, iki ay önce de dayaktan komaya sokulan Sıdıka Platin'in bilinci açıldı. Ancak travmayı atlatamayan talihsiz kadınla işaret diliyle iletişim kuruluyor...

A+A-

Van'da, koca kurbanı Sıdıka Platin'in hem fiziksel hem ruhsal tedavisi sürüyor... Travma geçiren talihsiz kadının bilinci açıldı, ancak gördüğü işkenceler yüzünden cümle kurmakta zorlandığı için doktorları işaret diliyle iletişim kuruyor. Türkiye, 3 çocuk annesi Sıdıka Platin'i (30) bir yıl önce tanıdı. Eşi Faruk Platin (35) tarafından kulağı kesilen kadın, tedavisinin ardından sığınma evine yerleştirilmiş, ancak 'bir daha dönmem' dediği evine, dayakçı kocasına geri dönmüştü. Genç kadın, 2 ay önce yine eşi tarafından öldüresiye dövüldü. Hastaneye götürülen Platin, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Aradan geçen zamana rağmen Sıdıka Platin, kocasından yediği dayaktan sonra yaşadığı travmayı üzerinden atamadı. Önce YYÜ Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Platin'e, 45 gündür İpekyolu Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde fiziksel tedavisinin yanı sıra psikolojik destek uygulanıyor.

BİR AY DAHA KALACAK

Psikiyatri Uzmanı Umut Karasu, Sıdıka Platin'i dahiliye ve nöroloji uzmanları ile birlikte takip ettiklerini belirterek, darp sebebiyle ağır travma geçirdiğini söyledi. Genel sağlık durumu her gün daha iyiye gittiğini dile getiren Karasu, ancak ruhsal olarak gördüğü travma sebebiyle uzun bir psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti. Karasu, "Aldığı darpların fiziki izleri ama bu darplar bir travmaya sebep olmuş. Artık kendine gelmeye başladı, söylenenleri anlıyor. Yaşadığı olaylar sebebiyle fazla cümle kuramıyor. İşaret dili ile anlaşıyoruz. Koruma altına alınan çocuklarıyla sık sık görüştürüyoruz. Bu da kendisine moral oluyor. Tedavisi 1 ay daha devam edecek" dedi.

Hâlâ kayıp

SIDIKA Platin'i hastanelik eden kocası Faruk Platin hâlâ yakalanamadı. Daha önce de eşine uyguladığı şiddet nedeniyle yargılandığı davada aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezası ertelenen koca, her yerde aranıyor. Faruk Platin'in İran'a kaçtığı sanılıyor.

Bu haber toplam 5801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.