1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Yumurta, et, süt gibi yiyeceklerde bulunan aminoasitler beyin hücreleri için elzem. Yağ asitleri hafızayı güçlendiriyor. Kalsiyum ve magnezyum, plakaları önleyerek Alzheimer ile savaşıyor. Peki saf şeker, hamur, alkol beynimizi nasıl etkiliyor? İşte detay

A+A-

Taze meyve ve sebzeler

Taze meyveler, sebzeler, özellikle yeşil yapraklı sebzeler, içerdikleri antioksidanmaddeler ve folik asit sayesinde beynin yaşlanmasını ve hücre hasarını önlerler.

Kalsiyum ve magnezyum 

Alzheimer hastalarında beyin plakalarında alüminyum birikmektedir. Bunun da genel olarak kalsiyum ve magnezyum yetersizliğine bağlı olduğu sanılmaktadır. Süt, peynir ve yoğurt gibi kalsiyum kaynağı besinlerin gençlik yıllarında yetersiz tüketilmesi halinde; beyin plakalarında yavaş yavaş alüminyum birikmekte ve Alzheimer riski artmaktadır.

ZİHİNSEL İŞLEVİN DÜŞMANLARI

Saf şeker, hamurişleri, alkol

Beyin enerji olarak glikoz kullanır. Ancak, bugüne değin yapılan araştırmalar, diyetteki şeker, beyaz undan yapılan hamur işleri, şekerli meşrubat gibi saf şeker ve nişasta içeren gıdaların, zeka düzeyini geçici olarak düşürdüğünü gösteriyor. Bu tür gıdalar kana hızlı şeker verirler ama dengesiz insülin salgılanmasına ve kan şekerinde inip çıkmalara neden olurlar. Bunun yerine tahıl, kurubaklagil, meyve gibi, şekeri kana daha yavaş ve dengeli bir şekilde veren gıdalar, beyin fonksiyonları için daha yararlıdırlar. Aşırı alkol tüketimi de beyin hücrelerinin ölümüne neden olur.

Bu haber toplam 16030 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.