1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Prof. Nevzat Tarhan Hadım Yasasını Değerlendirdi

Prof. Nevzat Tarhan Hadım Yasasını Değerlendirdi

NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Hadım Yasası"nı değerlendirdi.

A+A-

Kamuoyunda "Hadım Yasası" olarak bilinen ve tecavüz suçlularının ilaçla tedavisini öngeren yasa tasarısına ilişkin tartışmalar bitmiyor, biteceğe de benzemiyor.

Psikiyatri alanındaki çalışmalarıyla kamuoyunun yakından takip ettiği isim NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "mahkeme kararıyla zorunlu tedavi sağlıklı olmaz" dedi.

Haber Türk Televizyonu'nda Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu TEKE TEK programında "Hadım yasası"nı değerlendiren NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yeni yasaya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yasa, tecavüz suçu birden fazla ise zanlının ilaçla hadım edilmesini gerektirirken Tarhan, bu süreçte teşhis koymanın önemli olduğuna dikkat çekti. Yasa kapsamında mahkeme kararıyla bir kimseye zorunlu tedavi uygulamanın çok sağlıklı olmayacağına vurğu yapan Tarhan, tıbbi tedavi kararlarının ancak uzman hekimlerce verilebileceğinin de altını çizdi.

Konuyu psikolojik açıdan değerlendiren Tarhan önemli bir tespitte de bulundu. Cinsel terörist gibi terörist olan kişilere karşı toplumda yanlış bir merhamet duygusu uyanmaya başladı diyen Tarhan, "Sürüye gelen kurta merhemet etmek gibi bir durum" un ortaya çıktığını söyledi. Dikkatli davranmak gerekir.

hatırlatmasında da bulunan Tarhan, hasta haklarının önemli olduğunu belirtti. Tarhan, mahkeme kararıyla tedavi yaptırmak değil, mahkeme kararıyla zorunlu tedavi yaptırmak gerekebileceğinin altını çizdi

Şaban ÖZDEMİR (NPGRUP)

Bu haber toplam 7357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.