1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Özürlülere Bakacak Elaman Sıkıntısı Var

Özürlülere Bakacak Elaman Sıkıntısı Var

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de yaşlı, özürlü ve çocuklara bakacak yetişmiş personel bulunamadığını söyledi.

A+A-

ZAMAN - Çubukçu, bu nedenle yurtdışından gelen yabancıların Türkiye'de kaçak çalıştığını kaydetti. Bakanlık olarak bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çubukçu, "Özellikle gençlere böyle bir konuda iş sağladığınızda kendisine hakaret edildiğini düşünüyor." dedi.

Bakan Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş-Kur ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa iş garantili kurslar açtıklarını belirtti. Bakanlık olarak bu konuda en fazla belediyelerle çalışma yürüttüklerini aktaran Nimet Çubukçu, "Türkiye'de maalesef bu iş bir yüksünme meselesi olarak görülüyor. Özellikle gençlere bu işi teklif ettiğinizde kendilerine hakaret edildiğini düşünüyorlar. Halbuki Avrupa'da bu iş bir meslek haline getirilmiş. Profesyonel olarak yapılıyor. Dünyada artık istihdam, sanayiden çok hizmet sektöründe. Dünya ne kadar gelişirse gelişsin insanın bakımını insandan başka kimse yapamaz. Birçok kişi para var ama insan bulamıyoruz diyorlar." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.