1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Özel Eğitim Kurumları'nda yeni tasarı

Özel Eğitim Kurumları'nda yeni tasarı

AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Saut Kılıç, özel öğretim kurumlarının sadece Milli Eğitim Bakanlığı izniyle açılmasını öngören yasa teklifi verdi.

A+A-

“Özel Eğitim Kurumları Kanunu”nda değişiklik öngören teklife göre, özel öğretim kurumu açmak için belediyeler ve il özel idarelerine izin ve ruhsat için başvurmaya gerek olmayacak. Özel öğretim kurumlarına imar mevzuatına uygun olmak kaydıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek. Bakanlık bu yetkisini valiliklere devredebilecek.

“Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun”da da değişiklik öngören teklife göre, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı bütçesinden İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile Sivil Savunma, Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerine kaynak aktarılabilecek.

Aktarılan kaynaklar, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve afet sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla kullanılacak.

 

Bu haber toplam 4306 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.