1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. 'Öldürülmek' için İncirlik Üssü'ne girdi

'Öldürülmek' için İncirlik Üssü'ne girdi

Anne ve babası ölünce bunalıma girdi. Kendini öldürtmek için ABD askerlerinin olduğu İncirlik üssüne "üzerimde bomba var" diye bağırarak girdi.

A+A-

Adana'da anne ve babasının ölümü üzerine depresyona girdiği belirtilen Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlisi bir kişi, kendisini öldürtmek için tel örgütlerini makasla kestiği İncirlik Hava Üssü'ne girdi.

Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlisi A.M.G. (37), kendisini öldürtmek amacıyla geçen cuma günü Ankara'dan Adana'ya geldi.

Bir gün otelde kaldıktan sonra internet kafede İncirlik Hava Üssü'nün bulunduğu yeri öğrenen, daha sonra hırdavatçıdan 1 adet tel kesme makinesi, tornavida ve bir adet eldiven alan A.M.G, 18 Temmuz Cumartesi akşam saatlerinde Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde kendisine ait elbiseler bulunan valizi çöpe attı, nüfus cüzdanını yırttı ve kendi adına kayıtlı SIM kartını da kırdı.

ÇANTAMDA BOMBA VAR DİYE BAĞIRDI

Gözlem yaptıktan bir süre sonra nöbetçi kulübesinden uzak bir noktadan tel örgüyü keserek Hava Üssü'ne giriş yapan, ikinci tel örgüyü de kesip pist kenarında kapısı açık olan uçağa tırmanıp etrafı gözetleyen zanlı, 19 Temmuz Pazar günü sabah 05.30 sıralarında, kendisini gören 5 ABD askerinin ateş etmelerini sağlamak için ''yaklaşmayın çantamda bomba var'' diye bağırarak üzerlerine koştu.

AMA ASKERLER İNANMADI

Kendisine inanmayan ABD askerlerinden birinin, elindeki tornavidayla yaralanmasına neden olduktan sonra etkisiz hale getirilen ve daha sonra Türk askeri yetkililerine teslim edilen A.M.G, daha sonra Sarıçam Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

KENDİMİ ÖLDÜRTMEK İSTEDİM

ABD'li askerler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirten A.M.G'nin ''Amacım kendimi öldürtmekti. Yaklaşık 7 yıl önce annem ve babam öldü. Bu olayın etkisiyle bir yıl kadar depresyon ilacı kullandım. Benim bu olaydan dolayı herhangi bir örgüt bağlantım da yok. Bu olayı kendi irademle yaptım. Bir daha yapmak istemiyorum'' dediği öğrenildi.

Polisteki sorgulamasının ardından Adliyeye sevk edilen A.M.G, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasından ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 4214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.