1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Muş'ta Bir Özel Rehabilitasyon Merkezi Kapatıldı

Muş'ta Bir Özel Rehabilitasyon Merkezi Kapatıldı

Muş'taki Özel Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kurallara uymadığı gerekçesiyle süresiz kapatıldı.

A+A-

MUŞ (İHA) - Muş'taki Özel Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kurallara uymadığı gerekçesiyle süresiz kapatıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, rehabilitasyon merkezinin kurallara uymadığı ve kendisine çeki düzen vermediği için kapatıldığını söyledi. Muş'taki bütün rehabilitasyon merkezlerinde bazı sorunlar olduğunu söyleyen Bektaş, okulların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan uyarlara riayet ettiğini ama Özel Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin uyarılara uymamakta inat ettiğini söyledi.

Özürlü çocuklara sadece evrak üzerinde eğitim verildiğinin tespit edildiğini vurgulayan Bektaş, "Özel okulumuzla aramızda bir sorun var. Bu sorun nedir? Burada özürlü çocukların tedavileri, eğitimleri yaptırılıyor. Bunun karşılığında devletten para alınıyor. Türkiye'nin her tarafında zaman zaman bu tip sorunlar yaşanıyor, burada da yaşandı. Özel eğitim rehabilitasyon merkezleri eğitim çalışması yapmadan yapmış gibi gösterip para alıyordu. Biz bunun üzerine gittik. Hepsi bu düzene uydu ama Özel Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi uymadı" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin teftişe polis nezaretinde gitmek zorunda kaldığını kaydeden Bektaş, "Buket bir düzene girmemekte ısrar etti. Teftişe giden görevlilerimiz polis gözetimde teftişlerini yapmak zorunda kaldılar. Ama bir türlü kendini düzeltmedi. Yanlış, eksik, hatalı işlem yapmaya devam etti. Kurallara uymamakta ısrar etti. Yoksa bizim Buket'le bir derdimiz yok, sıkıntımız yok. Diğer okullarda da birtakım sıkıntılar vardı. Ama onlar uyarıları dikkate alarak kendilerine çeki düzen verdiler" dedi.

Kapatılan Özel Buket Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yetkilisi Şeref Işık ise, 100'den fazla engelli öğrenciye eğitim verdiklerini, bunun yanı sıra 10'dan fazla kişiye de istihdam imkanı sağladıklarını söyledi. Kapatılma kararını büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını belirten Işık, uğradıkları haksızlığa karşı adli mercilerde çözüm arayacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tutulan raporda da; "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymayan" hükmüne uyulmadığı sübut bulduğundan, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymayan, kurumunu mevzuata uygun kapatmayan, geçici olarak kapatma cezası alan ve aynı fiili tekrar işleyen kurumlar ise sürekli olarak kurum açma izni veren makam tarafından kapatılır" hükmü gereği; İlimiz Özel Buket Özel Eğitim

Rehabilitasyon Merkezinin 5580 sayılı özel öğretim kurumları 7. maddesi gereği süresiz kapatılmasına müdürlüğümüzce uygun görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 9210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum