1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Meme Kanserinde Pembe İzler

Meme Kanserinde Pembe İzler

Ünlü sanatçılar, gazeteciler ve fotoğrafçılar, meme kanserinde farkındalık yaratmak için, meme kanserini yenmiş kadınların pembe izlerine objektifleriyle dokundu.

A+A-

Toplumu meme kanserine karşı bilinçlendirmek ve meme kanseri hastalarına destek vermek amacıyla kurulan “Pembe İzler Derneği” tarafından Acıbadem Sağlık Grubu’nun desteğiyle gerçekleştirilen “Hayattan Pembe Kareler Fotoğraf Sergisi”, 17 ünlü ismi meme kanseriyle savaşmış 17 kadınla bir araya getirdi. Cengiz Semercioğlu, Berna Laçin, Burcu Kara, Belçim Bilgin, Wilco Van Herpen, Murat Güloğlu, Levent Özçelik, Mutlu Tönbekici, Saffet Emre Tonguç, Mehmet Kırali, Amir Mobin, Çiler Geçici, Şirin Sever, Elif Ergu, Mehveş Evin, Esin Övet, Sibel Arna; meme kanserini yenmiş kadınlarla buluşarak onların siyah beyaz karelerine güç kaynağı olan pembe ayrıntıları fotoğrafladı.

Serginin ilk durağı, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Açılış kokteylinde, fotoğraf sergisine katılan meme kanserini yenmiş kadınlar ve onları fotoğraflayan ünlü isimlere Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş ve Genel Sekreteri Seyyal Hacıbekiroğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.
Projede 17 ünlü isim ile meme kanserini yenmiş 17 mücadeleci kadın yer aldı.

Projede 17 ünlü isim ile meme kanserini yenmiş 17 mücadeleci kadın yer aldı.

“ARTIK HAYATIN TADINI ÇIKARIYORUM”

Tiyatrocu Aslı Akasya Türkmen’in annesi Nermin Sevimlier de, sergide fotoğrafı bulunan isimler arasındaydı. Sevimlier, “En büyük desteğim ailem ve en yakın arkadaşımdı. Onların desteği ile zor günler geride kaldı. Artık hayatın tadını çıkarıyorum” diye konuştu. 

“KANSER DAVETSİZ BİR MİSAFİRDİ”

20 yıl önce meme kanseri teşhisi konarak tedavi olan Ayla Çakır ise, “Meme kanseri 20 sene önce evime davetsiz bir misafir gibi geldi. O kadar iyi ağırlandı ki utanarak gitti. Bir daha da gelmedi” ifadelerini kullandı.
Prof. Uras, kanser tedavisinde başarı için pozitif motivasyona vurgu yaptı.

Prof. Uras, kanser tedavisinde başarı için pozitif motivasyona vurgu yaptı.

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR”

Çok sayıda meme kanseri hastasının ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras da; “Meme kanseri çok yaygın görünse de erken teşhis edildiğinde başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ancak burada hastanın hayata tutunması ve hastalıkla mücadele etme gücü de çok önemli. Sizler de bu mücadelenin en iyi örneklerisiniz. Bu azminizle diğer kadınlara da örnek oluyorsunuz” dedi.

Bu haber toplam 4558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.