1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. MEDYADA ŞİDDET KÜLTÜRÜ

MEDYADA ŞİDDET KÜLTÜRÜ

‘Medyada Şiddet Kültürü’, medya-şiddet ilişkisine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ömer ÖZER'in editörlüğünü yaptığı Literatürk Yayınları arasında çıkan kitap 576 sayfadan oluşuyor.

A+A-

‘Medyada Şiddet Kültürü’, medya-şiddet ilişkisine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Medyada sunulan şiddet, ağırlıklı olarak televizyonlara mâledilir. Oysa şiddet tiyatro eserlerinde, romanların dilinde, gazete haberlerinde, çizgi romanda, radyo oyunlarında, sinemada; kısacası akla gelebilecek tüm kitle iletişim araçlarında karşımıza çıkar. Kitapta, söz konusu kitle iletişim araçlarını temsilen birer çalışma bulunuyor. Medyada sunulan şiddetin ekonomisinin de incelendiği çalışmada ayrıca, şiddeti üreten muhabirlerin görüşleri, medya şiddetini inceleyen psikolojik kuramlar ve kadına yönelik şiddette medyanın oynadığı rol konuları da ele alınıyor.

Bu kitapta, günümüzde son derece önemli olan medya ve şiddet konusu irdelenmektedir. Sorun, sadece akademisyenleri değil, aynı zaman da tüm insanları da ilgilendirmektedir. Bu nedenle, çalışmayla okuyucunun soruna dikkati çekilmek istenmiştir. Medyada sunulan şiddet, daha çok televizyon örneğinde fiziksel şiddet açısından ortaya konmuştur; ancak ne televizyonla ne de fiziksel şiddetle sınırlıdır. Tiyatro eserlerinde kullanılmıştır; romanın dili şiddeti üretebilmektedir; gazete neredeyse şiddet haberleriyle doğmuştur; çizgi roman şiddet unsuruyla hayat bulmaktadır; radyo oyunlarında ve haberlerinde şiddet sunulabilmektedir; sinema eşi benzeri görülmeyen şiddet örnekleriyle doludur; elbette televizyon Şiddet; televizyonu ayakta tutan çimentodur. İnternet ise, şiddet sunumu açısından başlı başına bir sorun

Elinizdeki kitapta, söz konusu kitle iletişim araçlarını temsilen birer çalışma bulunmaktadır. Medyada sunulan şiddetin ekonomisini anlamadan, bu sorun anlaşılamaz. Bu nedenle kitapta, medyada sunulan şiddetin ekonomisini inceleyen bir çalışmayı da bulacaksınız.

Ayrıca, şiddeti üreten muhabirlerin görüşleri, medyada sunulan şiddeti inceleyen psikolojik kuramlar, medyada sunulan şiddetin çocuk ve gençler üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddet ve medya, kan davasının medyada temsili, konunun hukuki boyutu, tıp ve şiddet ile medyanın ideolojik şiddeti kitapta yer verilen diğer çalışma konularını oluşturmaktadır. Medyada sunulan şiddete, Türkiye'de akademik çevrelerde "yeterince" ilgi gösterilmemektedir. Oysa, bu son derece önemli bir sorundur. Yurtiçi ve dışında, ilgili literatürde benzeri olmayan bu kitap, sadece iletişim alanındaki değil, tüm akademik çevrelerin, siyasetçilerin ve genel okuyucunun, okuması gereken bir çalışmadır.

576 sayfa, 2. hamur, ISBN: 9786054336173; Boyut: 14 x 22 cm; Baskı Tarihi: Ekim 2010
Özgün Dili: Türkçe

Bu haber toplam 8066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.