1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Magnezyum depresyonda işe yarar mı?

Magnezyum depresyonda işe yarar mı?

Hürriyet yazarı Doktor Osman Müftüoğlu magnezyum konusunda çok sorulan depresyon sorusunu yanıtladı.

A+A-

Osman Müftüoğlu, "Depresyon, özellikle majör depresyon ciddi bir ruh sağlığı sorunu. Sorunun çözümünü ruh sağlığı uzmanlarına yani psikiyatrist dostlara havale etmek daha doğru." dedi.

Her magnezyum takviyesi aynı işi yapmıyor. Ayrıca, depresif ruh halini biraz olsun iyileştirmek için magnezyum takviyesi kullanımın sonuçları da henüz net ve açık değil. Şimdilik sadece kısmi bir yarar sağladığını söyleyebiliriz.

Magnezyum önemli bir mineral. Sadece bedensel değil, ruhsal alanda da işlerin düzenli gitmesi için ona ihtiyacımız var.

Instagram sayfamda da anlattım: Her magnezyum takviyesi aynı işi yapmıyor. Ayrıca, depresif ruh halini biraz olsun iyileştirmek için magnezyum takviyesi kullanımın sonuçları da henüz net ve açık değil. Şimdilik sadece kısmi bir yarar sağladığını söyleyebiliriz.

Onu etkisiz bulanlar bile var. Kanaatim şu: Depresyon, özellikle majör depresyon ciddi bir ruh sağlığı sorunu. Sorunun çözümünü ruh sağlığı uzmanlarına yani psikiyatrist dostlara havale etmek daha doğru. Onlarla yapılacak işbirliği içinde hastalara omega-3 (DHA) ve/veya magnezyum takviyeleri önermek ikinci planda düşünülmesi gereken bir doğal tıp yaklaşımı.


13-008.gif


Kırmızı etin sorunu aşırı demir yükü mü?

Kırmızı et tüketimindeki artışın özellikle kalın bağırsak (kolon) ve prostat kanseri riskinde artışla bağlantılı olduğu anlaşılıyor. 

Sorumlu olarak da onun demir zengini olması gösteriliyor. Demir ciddi bir oksidasyon (paslanma) hızlandırıcı. Bu kesin! 

Zaten bu nedenle de kansere yol açabilen serbest radikallerin üretimini hızlandırabilen bir mineral. Bedene yüklenen aşırı demir maalesef kolay kolay temizlenemiyor. Sık kan bağışlayanlarda kanser oranının düşük bulunması bu bilgiye kanıt olarak gösteriliyor. 

Tavsiyem şu: Kırmızı etten vazgeçmeyin ama tüketimini de fazla abartmayın. Haftada 2 veya 3 defa 100 gr ile yetinmeye bakın.

Haberin Tamamı İçin Tıklayın

Bu haber toplam 3302 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.