1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kışın Hamile Kalanlar Daha Şanslı

Kışın Hamile Kalanlar Daha Şanslı

Sağlıklı bir gebelikte beslenmenin önemine değinen uzmanlar, kış annelerinin daha şanslı olduğunu söylüyor.

A+A-

Kış sebze ve meyveleri hem anne adayı hem de gelişmekte olan bebek için bol mineral ve vitamin içeriyor. Sağlıklı bir gebelikte beslenmenin önemine değinen uzmanlar, kış annelerinin daha şanslı olduğunu söylüyor.

Bedensel ve psikolojik olarak olumlu geçen bir gebelik sonucunda, bedensel ve psikolojik olarak sağlıklı bir bebeğe sahip olunabileceğini belirten Op. Dr. Yurdanur Aktan Erkılıç, kış mevsiminde hamileliğin daha rahat geçirildiğini söyledi.

Gebelik süresinde anne adayının, sadece günlük yaşamını sürdürecek oranda besin ve enerji almasının yeterli olduğunu belirten Clinic Levent Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Yurdanur Aktan Erkılıç, hamileliği kış mevsimine denk gelen anne adaylarına şu önerilerde bulundu:

“Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ihtiyacı bol bol karşılar. Anne adaylarının, fiziksel gelişimini tamamlamış dolu besin depolarıyla gebeliğe başlamaları gerekir. Gebelik süresinde anne adayının, sadece günlük yaşamını sürdürecek oranda besin ve enerji alması yeterlidir. İlk aylarda kilo alamamak korkulacak bir durum değildir. Bulantı, kusma ve iştahsızlık kilo alımını ilk aylarda engelleyebilir ancak tüm gebelik boyunca ortalama 10-12 kg almak normal olandır. Anne adayının günlük protein ihtiyacı 20 gramdır, 20 mgr demir, 500 mgr kalsiyum alması gerekir. Proteinler bitkisel ve hayvansal olarak iki türdedir ve her iki protein grubu da tüketilmelidir. Et -süt-peynir-yoğurt-yumurta hayvansal proteinlerdir. Kuru baklagiller-fasulye-nohut-mercimek-barbunya vb. ise bitkisel proteinlerdir. Balık, tüketilmesi gereken en önemli proteinlerden biridir. Balık, bebeğin zekâ gelişimi üzerinde olumlu etkisi olan omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine sahiptir.

Bu haber toplam 5852 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.