1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Kereviz suyunun faydaları

Kereviz suyunun faydaları

İşte sabahları 1 bardak kereviz suyu içince vücutta meydana gelen değişimler...

A+A-

Kereviz vitamin ve minerallerle doludur, sağlığa inanılmaz katkılar sunar. Kereviz suyu, diğer meyve sularının aksine yoğun şeker ve kalori içermez. 1 bardak kereviz suyunda 1 orta boy havuçtan daha az şeker ve kalori bulunur. Kereviz suyunu yemek yerine koymayın ancak ondan doğru şekilde faydalanmayı da ihmal etmeyin!

kereviz1.jpg

1-GÖRME SORUNLARINI ÖNLER
Kereviz, A vitamini bakımından çok zengindir ve bu vitamin iyi bir görüş için kritik rol oynar. Bakteri ve virüslere karşı göz yüzeyini korur. A vitamini ayrıca katarakt gibi yaşa bağlı görme sorunlarının ortaya çıkmasını da önler.

2-KANSER RİSKİNİ AZALTIR
Kereviz içerdiği luteolin sayesinde kanser hücrelerini zayıflatır ve tedaviye daha iyi yanıt alınmasına katkı sunar. Kereviz, Çin tıbbında uzun süredir kanserle savaşta bir ajan olarak kullanılıyor.

3-ASİDİK GIDALARI NÖTRALİZE EDER
Kereviz suyunda güçlü alkalize edici özelliklere sahip demir, magnezyum ve sodyum gibi elementler yüksek oranda bulunur. Başka bir deyişle kereviz asidik gıdaları nötralize edebilir, böylece vücudumuzda sağlıklı bir pH dengesini korumamıza yardımcı olur. Çok fazla asidik gıda tüketmek kemiklerde bozulma, böbrek taşı, karaciğer ve kalp problemleri gibi çeşitli sağlık sorununa neden olabilir. Her gün yediğimiz yiyeceklerin büyük bir kısmının asidik olduğu düşünülürse günlük rutine kereviz suyu ekleyerek bu sorunların yaşanması bir önemli oranda engellenebilir.

4-SIVI DENGESİNİ DÜZENLER
Kereviz, potasyum bakımından çok zengindir ve bu mineral vücudumuzdaki birçok süreçte önemli bir rol oynar. Bilim insanları, potasyumun vücudumuzun iyi çalışması için üçüncü en önemli mineral olduğuna inanıyor. Potasyum suda çözünür ve sistemimizde pozitif yüklü bir elektrolit gibi davranarak hücrelerin içindeki su seviyesini düzenler.

kereviz2.jpg

5-TİP 2 DİYABETİ ÖNLER
Tip 2 diyabet, modern dünya için ciddi bir sağlık sorunu haline geliyor. 2030'a kadar dünya çapında 400 milyondan fazla insanın bu hastalıktan muzdarip olacağı tahmin ediliyor. İşte tam da burada çok fazla K vitamini içeren kerevizin, insüline duyarlılığımızı geliştirdiğini söylemekte fayda var.

6-FOLAT BAKIMINDAN ZENGİNDİR
Folat, B grubu vitaminlerden biridir ve kemik iliğindeki kırmızı ve beyaz kan hücreleri için önemli bir elementtir. Ayrıca karbonhidratları enerjiye dönüştürmede, proteini parçalamada ve DNA üretmede önemli bir rol oynar. Sadece 1 bardak kereviz suyu 145 mikrogram folat içerir. Bu da erkekler ve kadınlar için önerilen miktarın yüzde 36'sından, hamile ve emziren kadınlar için de yüzde 29'undan fazladır.

Kaynak

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.