1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Keçi Sütü Sabunu Nedir? Keçi Sütü Sabunu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Keçi Sütü Sabunu Nedir? Keçi Sütü Sabunu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Son dönemlerin en popüler doğal sabunlarından biri keçi sütü sabunu. Faydaları saymakla bitmeyen, hem cilt hem de saç sağlığı için etkili keçi sütü sabunu hakkında her şey yazımızda…

A+A-

Keçi sütü sabunu, kremsi köpüğü ve cildi besleyen özellikleri ile bilinir. Keçi sütü, nem kaybını engellemeye yardımcı olmak için cilt üzerinde bir bariyer oluşturan kaprikatrilik trigliserit içerir ve bu özelliği ile de son derece besleyicidir. Keçi sütünde ayrıca A, D ve B6 vitaminleri ile cildin pürüzsüzlüğüne katkıda bulunduğu düşünülen laktik asit de bulunur. Keçi sütü sabununun neden bu kadar çok sevildiğini bu bilgileri duyunca daha iyi anlıyoruz.

Saç ve cilt sağlığına verdiği faydalardan dolayı son dönemlerde mucize olarak görülen keçi sütü sabunu hakkında bugün sizlere detaylı bilgiler veriyoruz. Keçi sütü sabununu yakından tanımaya nasıl kullanıldığından ne işe yaradığına kadar her şeyi öğrenmeye hazır olur. Son dönemlerde başta eşek sütü sabunu olmak üzere birçok fazla sabun türü olduğunu biliyorsunuzdur. Eğer siz de farklı sabun türlerine karşı ilgi duyuyorsanız bugün keçi sütü sabunu hakkında her şeyi buradan öğrenebilirsiniz.

İnanılmaz faydaları olan tüm doğal sabunlar arasında, listede bir adım öne çıkan keçi sütü sabunu faydaları ile dikkat çekiyor. Keçi sütü sabununun faydalarına geçmeden önce nedir, ne değildir ona bakalım. Keçi sütü sabunu, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı vb. gibi bazı doğal maddelerle birlikte saf keçi sütünden elde edilir, bu da normal sentetik sabunlara mükemmel bir alternatif yapar. Bu el yapımı sabunun size nasıl güzellik katkısı vereceğini bilmek ister misiniz? O halde geçelim keçi sütü sabununun faydalarına…

Keçi Sütü Sabununun Faydaları Nelerdir?

Banyo sabunumuz sadece vücudumuzu temizler ve bundan ileriye gitmez. Keçi sütü sabunu söz konusu olduğunda, daha fazlasını bekleyebilirsiniz! İşte keçi sütü sabununun faydaları…


13-003.gif


Yavaşça ama derinden temizler:

Keçi sütü sabunları, sert deterjan veya zararlı kimyasal bileşik içermeyen el yapımı doğal sabunlardır. Saf keçi sütünün laktik asit bileşeninin kimyasalları ortadan kaldırarak cildimizi temizlemede kilit bir rol oynadığı bilinmektedir. Aynı zamanda ölü hücreler arasındaki bağları parçalayan ve cildin parlak ve temiz bir görünüm kazanması için cildin mat yüzey tabakasını kaldıran alfa hidroksi asitleri içerir. Ayrıca bu sabunlar, aşırı kuruluğa neden olmadan hafifçe çalışan doğal içerikler bakımından zengindir.

Sağlıklı ve Beslenmiş Bir Cilt:

Keçi sütü A, B1, B6, B12, C, D, E vb. Gibi vitaminlerle ve çinko, bakır, demir, selenyum vb. Gibi minerallerle doludur. Bunun dışında yağ asitleri de içerir. Amino asitler, sitrik asit, antioksidanlar ve enzimler keçi sabununun içinde bol bol bulunur. Bütün bunlar sadece vücudumuz için değil aynı zamanda cildimiz için de önemlidir. Bununla birlikte, en iyi bölüm keçi sütünün cildin yüzey katmanına hızlı bir şekilde nüfuz edebilmesi ve dokularımızın her birine yeterli miktarda besin sunabilmesidir. Kısacası, düzenli keçi sütü sabunu kullanılması cildi besleyebilir.

Cildi Yumuşak Tutar ve Nemlendirir:

Keçi sütünün kendisi cilt tarafından anında emilen yumuşatıcı veya doğal bir nemlendiricidir ve daha uzun süre yumuşak, pürüzsüz ve esnek kalması için nem bariyeri oluşturur. Süper nemlendirme özelliklerine katkıda bulunan proteinler, yağ asitleri ve gliserin yüklüdür. Sabunun kremsi dokusu cildin üst katmanına nüfuz ederek ve hücreler arasında oluşan çatlak ve boşluklara kolayca ulaşarak lüks bir yumuşaklık verir.

Erken Yaşlanmayı Önler:

Vitamin A, Vitamin C ve Vitamin E gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengin olan keçi sütü sabunu, vücudumuzu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarlardan uzak tutabilir. Aynı zamanda ölü hücrelerin katmanını cildimizin yüzey katmanından kaldırır ve altındaki yeni hücre katmanlarını ortaya çıkarır. Bunların her ikisi de, yaşlanmayı geciktirir ve ince çizgiler, kırışıklıklar, güneş lekeleri vb. Gibi erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.

Akne ve Sivilce Karşıtıdır:

Uzmanlara göre keçi sütü sabunu, özellikle akne ve lekeleri tedavi etmek için piyasada bulunan diğer anti bakteriyel sabunlara oranla çok daha etkilidir. Keçi sütü sabununda bulunan süt proteinleri, akneye neden olan bakterilerin büyümesini önleyen ve cildinizde bulunanları yok eden şaşırtıcı anti-mikrobik özelliklere sahiptir.


12-005.gif


Tahriş Ve İltihabı Giderir:

Keçi sütü sabununun düzenli kullanımı cilt iltihabının hafifletilmesinde yardımcı olabilir. Keçi sütünün içindeki yağ moleküllerinin varlığına bağlı olarak güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, kimyasal katkı içermez. Böylece, herhangi bir (hassas cildi olan insanlar bile) tahriş veya iltihaplanma endişesi duymadan kullanılabilir.

Cilt Enfeksiyonlarını Hızla İyileştirir:

Önceki noktada söylediğimiz gibi, keçi sütü cildimizi kaşıntıya neden olmadan yatıştırır. Öte yandan, etkili anti-mikrobik etkiler de sunmaktadır. Bu nedenle, ondan yapılan sabun, rosacea, egzema, sedef hastalığı ve deri iltihabı gibi deri enfeksiyonlarını daha hızlı iyileştirmek için kolayca kullanılabilir.

Cildin pH Dengesini Korur:

Keçi sütü sabunu vücudumuzun pH seviyesini mükemmel bir şekilde dengelemeye yardımcı olur. Keçi sütü sabunun pH dengesini düşüren ve hemen hemen insan vücuduna benzer kılan kaprilik asit adında belirli bir yağ asidi içerdiği bilinmektedir. Sonuç olarak, cildimiz besin maddelerinin çoğunu sabundan çekebilir ve mikropların saldırılarını başarılı bir şekilde önleyebilir.

Hasarlı Derinin Daha Hızlı İyileşmesini Sağlar:

Keçi sütü, ölü deri hücrelerini yok eden ve vücudumuzda yeni hücrelerin büyümesini teşvik eden alfa hidroksil asitlerle zenginleştirilmiştir. Bize genç ve canlı bir görünüm veren keçi sütüsabunu hasarlı cildi onarmaya yardımcı olur.

Cilt Kanserinden Korur:

Keçi sütü sabunu, bilim adamlarının kanıtladığı çok sayıda selenyum içerir, cildimizi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından koruyarak cilt kanserini uzak tutar.

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Bu kadar faydasını öğrendikten sonra ben de kullanmak istiyorum diyorsanız, Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır hemen onu da anlatalım.

Cildiniz için keçi sütü sabununu klasik bir sabun gibi doğrudan kullanabilirsiniz. Sabunu ve cildinizi ıslatıp yavaş yavaş ve çok bastırmadan yüzünüze uygulayın. Bütün cildinize dairesel şekilde masaj yapın ve daha sonra da durulayın.

Sivilce ya da egzama tedavisi için keçi sütü sabunu kullanacaksanız, sabunu doğrudan cildinize sürmeyin. Önce köpürtün, cildinize köpüğü uygulayın.

Keçi sütü sabununu saç için kullanmayı düşünüyorsanız, saçınızı ve sabunu iyice ısların ve daha sonra saçlarınızı köpürtün ve durulayın. İşte bu kadar basit.

KAYNAK

Bu haber toplam 22172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum