1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Kahve ile Çatlak İzleri Nasıl Tedavi Edilir?

Kahve ile Çatlak İzleri Nasıl Tedavi Edilir?

Çatlaklar kilo veya ergenlikteki ani değişikliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Peki, kahve ile çatlak izleri nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

A+A-

Ciltte meydana gelen çatlaklar, cildimizde dermis gerilmesindeki elastik liflerin bir sonucu olarak ortaya çıkan ince çizgilerdir. Çatlaklar, kilo veya ergenlikteki ani değişikliklerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Çatlak oluşumunda hızlı hareket etmek önemlidir. Kırmızımsı ya da mor renklendiğinde onları yok etmek mümkündür; ve bunun için, ticari anti streç kremlere ilaveten, çok etkili olduğu bilinen nemlendirme ve onarım özelliklerine sahip doğal ürünler vardır. Şaşırtıcı olmasına rağmen, kahvenin çatlak izlerinin ortadan kaldırılmasında ve önlenmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir. Peki, kahve ile çatlak izleri nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

Çatlak İzlerini Gidermek İçin Kahvenin Faydaları

Kahve, kafein içeriği sayesinde çok popüler bir güzellik ürünü haline geldi. Kahvenin, özellikle aktive edici kan dolaşım özelliklerinden ve lokalize yağ birikintilerinin çözülmesini desteklediğinden selüliti ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Buna ek olarak, son zamanlarda ciltte çatlakları gidermeyi amaçlayan birçok kremlere eklenmiştir. Sabit uygulaması, izleri silmede son derece işlevsel olabilir ve ciltte elastikiyeti artırabilir. Kahve, örneğin çatlak izlerini azalttığı veya sildiği bilinen özellikler içerir. İşte kahvenin cilde faydaları…

Cilde kafein sağlar. Elastikiyetini ve sıkılığını deri üzerinde yeni hatların görülmesini önler.
Bu doğal olarak olur, exfoliant ölü deri hücrelerini ortadan kaldırmak ve cildi canlandırmakta etkilidir.

Erken cilt yaşlanmasını önleyen ve hücre yenilenmesini teşvik eden, kırışıklıkların ve diğer izlerin oluşumunu önleyen antioksidan bileşenler içerir.
Cildin içeriden nemlenmesini sağlar ve sonuç olarak daha pürüzsüz ve ipeksi bir cilt elde edilir.
Hedef bölgedeki kan dolaşımını aktive ederek cildi enerjilendirir ve gençleştirir.

Kahve ile Çatlaklardan Kurtulma

Çatlak izlerini gidermek için kahve peelingi yapmaya ne dersiniz? Çeşitli türlerde kahve ile çatlakları ortadan kaldırmak mümkün olabilir, ancak basit ve hızlı yolu gerçek kahve telvesi kullanmaktır. Aşağıdaki adımları izleyin:

  • Kahveyi bir kabın içerisine koyun. (telve olarak kullanabilirsiniz)
  • Homojen bir hamur elde etmek için kahveyi biraz ılık suyla nemlendirin.
  • Kremi uygulamadan önce, çatlakları olan alanın tamamen temiz olması önemlidir, bu nedenle, bu işlemi yapmak için iyi bir zaman duş olabilir.
  • Kahve hamurunu cildinize, masajınkine benzer dairesel hareketlerle sürün. Bunu birkaç saniye yapın ve 15 veya 20 dakika bekletin.
  • Daha sonra, kahveyi cildinizden bol su ile durulayın ve duştan çıktığınızda, bu etkileri arttırmak ve daha hızlı sonuç almak için bölgeye sıkılaştırıcı bir kremi veya yağı sürün.
  • Çatlakların azaldığını ve izlerindeki değişiklikleri görmek için bu tedaviyi 2 hafta boyunca günde bir kez tekrarlayın .

Hindistancevizi yağı ve kahve ile çatlakları giderin

Önceki işlemin etkili olduğu bilinmesine rağmen, hindistancevizi yağı gibi diğer doğal nemlendirici ve yenileyici ürünlerle birleştirildiğinde kahvenin çatlak önleyici etkileri daha da artar. Bu, doğal olarak çatlak izlerini gidermek için en yaygın kullanılan yağlardan biridir. Temel yağ asitleri, E ve K vitaminleri içerdiği için cildi besler, esneklik ve elastikiyet sağlarken, aynı zamanda çatlak izleri gibi kusurları hafifletir ve önler. Bu hindistancevizi yağı ve kahve kremini çatlaklar için hazırlamak için aşağıdaki tarifi izleyin;

Malzemeler:

  • 1/2 fincan çekilmiş kahve
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 çorba kaşığı aloe vera jeli
  • Biraz ılık su

Yapılışı:

Bir kaseye çekilmiş kahve ve biraz ılık su ekleyin. Bir çeşit macun haline gelinceye kadar karıştırın.
Hindistan cevizi yağını sıvı halde ekleyin. Katı hindistancevizi yağı satın aldıysanız, eritmek için önce mikrodalgada biraz ısıtmanız gerekir.

Sonra aloe vera jeli ekleyin ve iyice karıştırın.

Kahve ve hindistancevizi yağı hamurunu temiz cilde uygulayın ve dairesel hareketlerle yayın.
Macunun cildinizde 20 veya 30 dakika dinlenmesini sağlayın, bol suyla çıkarın ve sonra nemlendirici veya sıkılaştırıcı bir krem ​​uygulayın.
Pürüzsüz ve elastik bir yüzey elde etmek için bu tedaviyi haftada yaklaşık 3 kez tekrarlamak en iyisidir.

Çatlaklar için kahve maskesi

Çatlak izlerini kahve ile yok etmek için bir diğer seçenek de bu kahve özelliklerini badem yağı ile birleştirmek. Bu yağ, streç izlerinin giderilmesinde hayati önem taşıyan kollajen ve elastin üretimini uyaran antioksidan bir besin olan E vitamini açısından çok zengindir. Ek olarak, inanılmaz nemlendirme özelliklerine sahiptir.

Tedavi

1/2 fincan çekilmiş kahveyi yaklaşık 2 yemek kaşığı badem yağıyla karıştırın ve sorunlu bölgeye sıkılaştırıcı kahve maskesi uygulayın. 20 dakika kadar etkili olmasına izin verin ve ardından bol miktarda ılık suyla çıkarın.

Çatlak izleri için kahve

Cildin soyulması, cildin yenilenmesi ve yumuşatılmasının yanı sıra dermisin hücresel olarak yenilenmesini, pürüzsüzlüğünü arttırdığından, çatlakların daha hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olabilir. Çatlak izlerini giderdiği ve ciltte kusur bulunmadığı bilinen bir kahve banyosu için bu işlemi uygulayın.

Tedavi

1 fincan çekilmiş kahveyi 1/2 fincan beyaz şeker ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırın. Duş alırken, masajla dairesel hareketler yaparak cildinizi karışımla temizleyin. Daha sonra, bol suyla çıkarın ve normalde olduğu gibi bir nemlendirici uygulayın. Bu pul pul dökülme işlemini haftada 1-2 kez tekrarlayın.

Kaynak

Bu haber toplam 4198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.