1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kadınlar Fiziksel ve cinsel şiddet görüyor

Kadınlar Fiziksel ve cinsel şiddet görüyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne (EPİDEM) 2009 yılının ilk 5 ayında 122 kadının fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalarak başvurduğu öğrenildi.

A+A-

DİYARBAKIR-Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sorumlusu Sosyolog Rozan Kahraman, EPİDEM’e başvuran kadınların büyük çoğunluğunun aile içi, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını söyledi.

FİZİKSEL ŞİDDET

2009 yılının ilk 5 ayında 122 kadının merkezlerine başvuru yaptığını ifade eden EPİDEM Sorumlusu Sosyolog Rozan Kahraman, "Merkezimize ilk 5 ay içinde 122 kadın başvuru yaptı. Bu kadınlara psikolojik danışmanlık hizmeti verdik. Kadınların büyük çoğunluğu aile içi, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalanlardır. Özellikle köyden kente göç ile birlikte başlayan şiddet eğilimleri tabiî ki bizleri tedirgin ediyor. Şiddet gören kadınların büyük bölümü Cumhuriyet, Aziziye ve İplik mahallelerinde ikamet edenlerdir. Bölge kadını ağır travmalar yaşadı. Bu travmaları kolay kolay atlatacaklarını zannetmiyoruz. İyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti ile onların geçmişte ve şu anda yaşadığı şiddetin etkilerini asgariye indirmek için psikolog ve sosyologlarımızla aralıksız olarak çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

UMUT PROJESİ

2008 yılında başlattıkları ve özellikle varoşlarda yaşayan kadınların programa alındığı "Kadınlar için bir umut" projesi ile sosyal aktivite alanları yarattıklarına işaret eden sosyolog Kahraman, "Geçen yıl başlattığımız Kadınlar için bir umut projemizle kadınlarımızın sosyal aktivitelere katarak onların sosyal yaşama adaptelerini kolaylaştırıyoruz. Sosyal aktivitelerle buluşan kadınlarımız sosyal yaşama da ayak uydurma anlamında önemli mesafeler alarak, topluma adaptelerini hızlandırıyorlar. Bu aktiviteler arasında okuma-yazma kursları da bulunuyor"

Diyarbakır Söz

Bu haber toplam 4888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.