1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kadın merkezine erkek akını

Kadın merkezine erkek akını

İzmir'deki Ayla Ökmen Semt Merkezi ve Kadın Dayanışma Merkezi'ne yılın ilk 6 ayında 15 erkek başvurarak, genellikle eşlerinin ilgisizliği ve aile içi şiddetten şikayetçi oldu.

A+A-

Kemeraltı'nda Arap Fırını Sokağı'ndaki Ayla Ökmen Semt Merkezi ve Kadın Dayanışma Merkezi'nden erkekler de faydalanmaya başladı.

Boşanma, sınav kaygısıyla baş edebilme, ergenlik dönemi sorunları, ekonomik, cinsel, psikolojik, fiziksel şiddet gibi konularda danışmanlık hizmeti veren merkeze, 2010 yılının ilk 6 ayında 114 kadının yanı sıra 15 erkek başvuruda bulundu.

-KONAK BELEDİYE BAŞKANI TARTAN: ''KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK''-

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hizmete açtıkları danışma merkezinin genellikle kadınların sosyal problemlerini çözmeye yönelik projeler geliştirdiğini, benzer sorunlar yaşayan erkeklerin de merkezden hizmet almaya başladıklarını söyledi.

Merkezin ana amacının kadınlara yönelik destek ve çözüm üretmek olduğunu kaydeden Tartan, ''Ancak kapılarımız kadın erkek demeden tüm vatandaşlara açık'' dedi.

Hakan Tartan, merkeze gelen kadın ve erkeklerin genellikle, aile içi ve yakın ilişkide şiddet, öfkeyle baş edebilme, genel mutsuzluk hali ve depresyon, hayır diyebilmekte zorlanma, terk edilme korkusu, boşanmayla ve sınav kaygısıyla baş edebilme, ergenlik dönemi, aile ve evlilik problemleri, iletişim sorunları, davranış bozukluğu, özgüven ve başkalarına güven eksikliği, gelecek kaygısı, kumalık kaynaklı şiddet ve yas süreci gibi sorunlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Danışma merkezine Konak haricinde pek çok ilçe ve hatta Bursa'dan da sıkıntılarına çözüm bulmaya gelen vatandaşların bulunduğunu belirten Kadın Dayanışma Merkezi hukuk danışmanı Ayla Eğit de, başvuran kişilere psikolojik desteğin yanı sıra hukuksal bilgilendirme desteği verildiğini kaydetti.

-''ERKEĞİN ŞİKAYET HAKKI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM''-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelikkol,  erkeklere yönelik aile içi şiddete de rastlandığını söyledi.

Kadınların, kadınlara yönelik şiddete karşı örgütlendiğini, bunun da kadına karşı şiddetin daha fazla olduğunu kanıtladığını kaydeden Prof. Dr. Çelikkol, şunları söyledi:

''Toplumda çok sayıda kadınımız maddi açıdan erkeklere bağımlı ve şiddete maruz kalabiliyor, bunun karşılığında yapabilecekleri az şey oluyor. O nedenle bu tür danışma, dayanışma merkezlerine başvuruyor olabilirler. Erkekler zeytinyağı gibi üste çıkmak için de bu tür merkezlere başvuruyor olabilir. Çünkü toplumda iktidar erkekte. Ben erkeğin pek fazla şikayet etmeye hakkı bulunmadığını düşünüyorum.''

Bu haber toplam 4080 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.