1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Hindistan Cevizi Yağının Yararları ve Zararları

Hindistan Cevizi Yağının Yararları ve Zararları

Hindistan cevizi, tropikal bölgelerde yetişen ve iç beyaz kısmı yenilebilen bir meyvedir. Hindistan cevizi yağı ise beyaz kısmının kurutulması ve soğuk sıkım yapılarak elde edilmesi ile oluşur. Bu yazımızda mucizevi bu meyve hakkında bilgiler vereceğiz.

A+A-

Tropikal bölgelerde yetişen Hindistan cevizi yağının saymakla bitmeyecek faydaları vardır. İçeriği doymuş yağ bakımında zengin olan bu mucizevi meyve doğru oranlarda kullanıldığı zaman, doymuş yağlar vücudumuz için yararlı birer besine dönüşmektedir.

Kısaca Hindistan cevizi yağının faydalarından bahsetmek gerekirse;

  • Kilo vermenize yardımcı olur
  • Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir
  • Antioksidan kaynağıdır
  • Kulak ağrısı şikayetlerine iyi gelir
  • Cilt bakım ürünü olarak kullanılabilir
  • Saç bakım ürünü olarak kullanılabilir
  • Varis oluşumunu engellemede yardımcı olur
  • Egzama sorunlarına yardımcı olur
  • Diş beyazlatmada kullanılabilir
  • Doğal deodorant olarak kullanılabilir
  • Tırnak bakımına fayda sağlar
  • Güneş yanıklarına iyi gelir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Sizde son zamanlarda bu mucizevi yağı duyduysanız ve Hindistan cevizi yağı ne işe yarar ya da Hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır diyorsanız bu sorularınız cevabını burada bulabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı içerisinde bulundurduğu K ve E vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler onu diğer doğal yağlar arasında daha popüler yapmaktadır. Ayrıca içerisinde antibakteriyel madde bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağının Sağlığa Faydaları

Hindistan cevizi yağı zayıflamak için nasıl kullanılır diye düşünüyorsanız eğer yapmanız gereken yaptığınız diyet listesinde sadece Hindistan cevizi yağını eklemenizdir, göreceksiniz ki diyetiniz artık daha etkili ve sağlıklı olaraktır. Doğru miktarda kullanılan Hindistan cevizi yağı, böbrek ve karaciğerlerinizi korur ve temizler, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve dış etkilere karşı sizi daha dayanıklı yapar. Kemik kaybı, kemik erimesi gibi hastalıklara karşı kemiklerinizi güçlendirir. Beyninizi güçlendirir ve Alzheimer hastalığının tedavisinde size yardımcı olur. Kanser gibi günümüzün en büyük hastalığına karşı yaptığınız savaşta size destek olur ve korur. Kilo sorunlarınız ya da fazla yağ problemleriniz varsa yağ yakmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olur. Sindirim sisteminizi düzenler ve destekler.

Hindistan Cevizi Yağının Ev İşlerinde Kullanımı

Eğer sıkışan bir fermuar ya da bisiklet zinciriniz varsa Hindistan cevizi yağı bu sorununuzu kolaylıkla çözecektir.  Mobilya veya saça yapışan sakızlardan kurtulmak istiyorsanız yine bu mucizevi yağı kullanabilirsiniz. Ayakkabılarınızı parlatmak, oluşan tozları önlemek içinde Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Doğal sabun kullanmayı seven biriyseniz Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz veya metallerde oluşan paslarla başınız dertte ise kolaylıkla bu sorunlarınızı Hindistan cevizi yapı çözecektir.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan cevizinin cilde faydaları saymakla bitmez bunlar arasında; Cildinize doğal nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Kırışıklarınızı azaltıp cildinizi daha genç gösterebilirsiniz. Kış aylarında dudaklarınız kuruyor ve çatlıyorsa bu yağ sayesinde dudaklarınızda oluşan bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında çok terliyor fakat deodorant kullanmak istemiyorsanız organik hindistan cevizi yağı kullanarak doğal kokunuzu koruyabilir ter kokusundan kurtulabilirsiniz. Sivrisinek gibi haşereleri uzak tutmak istiyorsanız ya da doğal güneş koruyucu kullanmak istiyorsanız Hindistan cevizi yağı bu taleplerinize cevap verecektir. Topuk bakımlarınızda kullanabilir ve çatlamış olan topuklarınızı onarabilirsiniz. Eğer bebeğiniz varsa ve pişik sorunu yaşıyorsanız bu sorunlarınızı bu yağ sayesinde çözebilirsiniz.


14-004.gif


Hindistan Cevizi Yağının Sağlık Açısından Faydaları

Doğal ve organik beslenmeyi seviyorsanız eğer tercihleriniz arasına hindistan cevizi yağını ekleyebilirsiniz. Bu yağ sayesinde;  Hormonlarınızı dengeler, vücudunuzda oluşabilecek mantarları engeller, cildinizin doğal nem dengesini korur ve cildinizin kurumasını engeller,  Kalp, damar sağlığınızı korur ve kolesterolünüzü dengeler.

Hindistan Cevizi Yağının Zararları

Yukarıda yararlarından bahsettiğimiz Hindistan cevizi yağının zararlarından da bahsetmek gerekirse eğer fazla miktarda alırsa eğer;

  • Kilo aldırır ve kolesterolü yükseltir
  • Hamile veya emziren anne adayları için sakıncalı olabilir
  • İshal problemleri ile karşılaşılabilir
  • Eğer alerjiniz varsa alerjinizi tetikleyebilir
  • Baş ağrısı problemi yaratabilir

Her besinde olduğu gibi hindistan cevizi yağı da fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar yaratabilir. Bu yüzde kullanırken dikkatli ve imkanımız varsa uzman gözetiminde kullanmamız gerekmektedir.

Kaynak

Bu haber toplam 8032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.