1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Geleceğin yönetmenleri Yön'den çıkacak

Geleceğin yönetmenleri Yön'den çıkacak

Yön Koleji, Bilişim Haftası’nı ilkokul öğrencileriyle yaptığı kısa film çekme etkinliğiyle kutladı.

A+A-

Tabletlerini kullanarak çektikleri videoları uygulamalar yardımıyla film yapan öğrenciler, ilerde yönetmen olmanın hayallerini kurmaya başladı. Günümüzde teknolojinin olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini belirten Yön Koleji Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, “Teknoloji sayesinde henüz ilkokul çağındaki öğrencilerimizin filmleri var” dedi

 

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında tüm dünyada kutlanan ‘Bilişim Haftası’, Yön Koleji’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. YÖNX Eğitim Modeli ile öğrencilerin merak ederek ve araştırarak öğrenmesini sağlayan Yön Koleji’ndeki ilkokul öğrencileri, etkinlikler kapsamında kendi filmlerini çektiler. Tabletleriyle ‘Bilişim Haftası’ temalı kısa filmleri için ilk olarak konu seçimi yapan öğrenciler, Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Uygur’u da filmde rol alması için ikna ettiler. Daha sonra videolarını çeken öğrenciler, video kurgu programı sayesinde kendi kısa filmlerine imza atarak ilk yönetmenlik deneyimlerini kazandılar.

Dijital vatandaşlık

Yön Koleji Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, “Günümüzde teknolojinin olmadığı bir dünya düşünemeyiz. Yön Koleji’nde, dijital vatandaşlık kavramının farkında olan, teknolojiyi hayata fayda sağlamak için kullanan dijital yerliler yetiştiriyoruz. Bu nedenle Bilişim Haftası’nı kutlamak Yön Koleji için çok önemli” dedi. Teknoloji sayesinde henüz ilkokul çağındaki öğrencilerinin filmlerinin olduğunu söyleyen Metin “Öğrenciler uyguladıklarını daha çabuk ve daha iyi öğreniyorlar. Kendi yaratıcılıklarını kullanarak ortaya çıkardıkları bu filmleri de çok sevdiler. ‘İleride film yapacağım’ diyen öğrencilerimiz var artık” diyerek herkesin Bilişim Haftası’nı kutladı.

Bu haber toplam 21217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.